• Ναυτιλία

    Ελληνική ναυτιλιακή στέλνει στα δικαστήρια ναυλώτρια που έβαλε κακής ποιότητας καύσιμα στο πλοίο της

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Στα δικαστήρια στέλνει η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Meadway Shipping and Trading τη δανέζικη Integrity Bulk (IBA), ισχυριζόμενη ότι εφοδίασε με καύσιμα κατώτερης ποιότητας ένα πλοίο της το οποίο είχε ναυλώσει, με αποτέλεσμα η μηχανή του να υποστεί σοβαρή βλάβη.

    Η ελληνική εταιρεία διεκδικεί αποζημίωση άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Argus Media.

    Σύμφωνα με τη μήνυση της ελληνικής εταιρείας, η IBA είχε ναυλώσει το πλοίο ASL Luna (χωρητικότητας 37.070 dwt, κατασκευής 2013) και τον Ιούνιο το εφοδίασε με καύσιμα στον Παναμά. Όμως τα καύσιμα αυτά προκάλεσαν βλάβη στη μηχανή του πλοίου. Η Meadway ισχυρίζεται πως οι εργαστηριακοί έλεγχοι έδειξαν συγκέντρωση φαινόλης στα καύσιμα της τάξεως των 106 ppm, όταν κανονικά θα έπρεπε να είναι κάτω από 100 ppm. Η ζημιά που υπέστη το πλοίο εκτιμάται στα 500.000 δολάρια, ενώ η εταιρεία ζητά επίσης αποζημίωση για τις μέρες που το πλοίο παραμένει ακινητοποιημένο, καθώς και για το κόστος απάντλησης των προβληματικών καυσίμων, που υπολογίζεται στα 300.000 δολάρια.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της IBA Martin Egvang επιβεβαίωσε πως το πλοίο εφοδιάστηκε με κατώτερης ποιότητας καύσιμα.

    Φαίνεται πράγματι ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τα καύσιμα. Προσπαθούμε να διευθετήσουμε αυτό το μπάχαλο με την Meadway, όμως πολλά πράγματα είναι στον αέρα αυτήν τη στιγμή όσον αφορά αυτό το θέμα”, είπε μιλώντας στο TradeWinds.

    Το πού θα καταλήξει όλο αυτό δεν το ξέρουμε αυτήν τη στιγμή. Δεν αρνούμαστε τις ευθύνες μας, αλλά πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε όλα τα γεγονότα”, πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Α. Πίττας: Η Blackrock μπαίνει σε Euroseas και EuroDry

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ποια είναι η ισραηλινή εταιρεία που αγόρασε κρουαζιερόπλοιο από τη Louis Group

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τα capesizes κρατούν τον Baltic Dry σε υψηλά τετραετίας



    ΣΧΟΛΙΑ