• Business

    Ellinair: Νέα δρομολόγια Αθήνα -Μύκονο, Χανιά και Κέρκυρα και συνεργασία με Aeroflot

    Ο κ. Ιωάννης Μουζενίδης


    Νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Μύκονο, Χανιά και Κέρκυρα για το καλοκαίρι του 2019 και  τη σύναψη συνεργασίας, με την Aeroflot Russian Airlines, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Ellinair, στην επέτειο των πέντε ετών λειτουργίας της.

    Πιο αναλυτικά, η συνεργασία με την Aeroflot, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας θα έχει δύο σκέλη:

    • Interline Agreement, όπου οι δύο αεροπορικές εταιρίες, θα προσφέρουν μέσω των δικτύων πωλήσεών τους, εισιτήρια για τις πτήσεις τους.
    • SPA Agreement, με βάση την οποία ο leader των ρωσικών αερομεταφορών, θα μεταφέρει τους επιβάτες του, εντός Ελλάδος, με πτήσεις της Ellinair, στα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Αθήνα- Ηράκλειο, Αθήνα- Ρόδος, Αθήνα- Χανιά, Αθήνα- Σαντορίνη, Αθήνα- Κέρκυρα και Αθήνα- Μύκονος.

    Καλοκαιρινό πρόγραμμα

    Αναμένεται να συνεχιστεί και το 2019 η ανοδική πορεία της εταιρίας, που  ξεκίνησε το  Φεβρουάριο του 2014, με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο.

    Την χειμερινή περίοδο η εταιρεία επιχειρεί με δύο A 319 και δύο A 320, ενώ κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, προστίθενται τρία ακόμη αεροσκάφη στον στόλο, καθώς οι ανάγκες αερομεταφοράς, αυξάνονται λόγω εποχικότητας.

    Φέτος, η εταιρία θα έχει στο στόλο της:

    2 AIRBUS 319 144 θέσεων (εντεταγμένα στο νηολόγιό της)
    2 AIRBUS 320 180 θέσεων (εντεταγμένα στο νηολόγιό της)
    BOEING 733 148 θέσεων (Βραχυπρόθεσμο leasing)

    Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από 4 βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα και Μόσχα.

    Το 2018 εξελίχθηκε σε μια πολύ καλή χρονιά για την Ellinair, που ξεπέρασε για πρώτη φορά, το όριο του 1 εκατ. επιβατών, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το ποσοστό πληρότητας.ν Συγκεκριμένα, το 2018, η εταιρία πραγματοποίησε 8.342 πτήσεις, προσφέροντας 1.334.604 θέσεις, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2017 και μεταφέροντας 1.043.984 επιβάτες (αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2017), με ποσοστό πληρότητας 78,2%.

    Η αεροπορική εταιρεία Ellinair  με έδρα τη Θεσσαλονίκη είναι θυγατρική του Mouzenidis Group και ο αρχικός σκοπός δημιουργίας της ήταν να εξυπηρετήσει τον μεγάλο όγκο τουριστών, κυρίως από τη Ρωσία, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρας μας μέσω των τουριστικών πακέτων του Mouzenidis Travel.



    ΣΧΟΛΙΑ