• Business

    Ελλάκτωρ: Τι λέει η πλευρά των Ολλανδών της Reggeborgh για την πρόταση για ΕΓΣ – «Να σηματοδοτηθεί η επανεκκίνηση του ομίλου»

    • NewsRoom
    Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Ελλάκτωρ) – Χένρι Χόλτερμαν (Reggeborgh)


    Τις προθέσεις της για τον όμιλο Ελλάκτωρ ξεκαθαρίζει η πλευρά των Ολλανδών της Reggeborgh, μετά την κίνησή της να ζητήσει την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων με θέμα την εκλογή νέου Δ.Σ. και νέας Επιτροπής Ελέγχου, καθώς και τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου.

    Όπως αναφέρει η πλευρά της Reggeborgh, θεωρεί αναγκαία την αλλαγή διοίκησης «προκειμένου να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της Ελλάκτωρ και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην αγορά». Παράλληλα δηλώνει έτοιμη «να συμβάλει στην αποκατάσταση της χρηματοδότησης της Ελλάκτωρ και θα υποστηρίξει μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».

    Αναλυτικά, η πλευρά της Reggeborgh Invest αναφέρει: 

    Η Reggeborgh Invest B.V., από κοινού με άλλους μετόχους, υπέβαλε σήμερα αίτηση προς το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ ΑΕ για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας με θέμα την εκλογή νέου Δ.Σ. και νέας Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας, καθώς επίσης τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου. Η γενική συνέλευση θα πρέπει να λάβει χώρα σε διάστημα έως 45 ημερών από σήμερα.

    Έχοντας ήδη επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην εταιρεία, η Reggeborgh πιστεύει ότι η αλλαγή διοίκησης είναι αναγκαία προκειμένου να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της Ελλάκτωρ και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην αγορά.

    Προς το σκοπό αυτό η Reggeborgh θα συμβάλει στην αποκατάσταση της χρηματοδότησης της Ελλάκτωρ και θα υποστηρίξει μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα προσδώσει ρευστότητα αναγκαία για την επανεκκίνηση της εταιρείας.

    Η Reggeborgh  διαθέτει τα αναγκαία κεφάλαια, την εμπειρία στους κλάδους των υποδομών και της ενέργειας μέσω της εταιρείας VolkerWessels N.V. και την εταιρική διαφάνεια ώστε να δεσμευθεί στο εγχείρημα επανεκκίνησης της Ελλάκτωρ, έχοντας εμπιστοσύνη στις προοπτικές τόσο της εταιρείας όσο και της ελληνικής οικονομίας.

    Το αίτημα εκλογής νέου Δ.Σ. στην Ελλάκτωρ συμμερίζονται επενδυτές και μέτοχοι στην εταιρεία σε αριθμό που εγγυάται κατ’ απόλυτο τρόπο την έγκρισή του από τη γενική συνέλευση της εταιρείας, όταν αυτή συγκληθεί.

    Διαβάστε ακόμα:

    Επιδόθηκε στη διοίκηση της Ελλάκτωρ και τυπικά το αίτημα της Reggeborgh για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης



    ΣΧΟΛΙΑ