• Business

    Ελλάκτωρ: Tι υποστηρίζουν οι εφοπλιστές στην αγωγή τους – Ανύπαρκτη η εταιρεία των εφοπλιστών, λένε κύκλοι του ομίλου

    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν

    Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    Οι «τίτλοι τέλους» στη διαμάχη μεταξύ της ολλανδικής Reggeborgh Invest και των δύο εφοπλιστών, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη φαίνεται ότι ακόμα δεν έχουν γραφτεί.

    Στην αγωγή που έχουν καταθέσει οι δύο εφοπλιστές υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι η ολλανδική εταιρεία «ασκεί σημαντική επιρροή στην Ελλάκτωρ», έχοντας τον έλεγχο του 37,276 % των δικαιωμάτων ψήφων της.

    Ένας από τους τρόπους απόδειξης της σημαντικής αυτής επιρροής, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζουν οι εφοπλιστές, είναι το γεγονός ότι η Reggeborgh επιτυχώς επέβαλε στο διοικητικό συμβούλιο  και στην επιτροπή ελέγχου της Ελλάκτωρ τα μέλη της απολύτου επιλογής της.

    Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι κύκλοι της Ελλάκτωρ αναφέρουν σήμερα ότι η εταιρία GreenhillInvestments Limited η οποία ελέγχεται από την Iceberg Capital, που ελέγχεται από την Akron TradeAnd Transport SA, με την τελευταία να είναι η κοινή εταιρεία των δύο εφοπλιστών που έχει κάνει τη συμφωνία για την εξαγορά του 20,5822% του κατασκευαστικού ομίλου από την Pemanoaro Limited των κυρίων Αν. και Δημ. Καλλιτσάντση, τελεί σε αναστολή στα μητρώα των Cayman Islands από τις 28/6/2002. Με άλλα λόγια υποστηρίζουν ότι η εταιρεία για την οποία έχει ανακοινωθεί επίσημα στις αρχές ότι έχει στην κατοχή της το 16,9% της Ελλάκτωρ δεν υπάρχει.

    Άρα η άποψη κύκλων της Ελλάκτωρ είναι ότι η αγωγή θα ακυρωθεί καθώς έχει υποβληθεί από μια εταιρία η οποία δεν υφίσταται.

    Βεβαίως το σοβαρό είναι, εφόσον αυτό συμβαίνει, ότι τις μετοχές της Ελλάκτωρ αγόρασε μια εταιρεία που δεν υπάρχει, ωστόσο, κάπως όλο αυτό δεν βγάζει νόημα. Υποθέτουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν οι αναγκαίες απαντήσεις από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Προφανώς η πλευρά των εφοπλιστών χαρακτηρίζει αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι η Greenhill Investments δεν υφίσταται.

    Στην αγωγή τους επίσης οι δύο εφοπλιστές λένε ότι από την πλευρά της ολλανδικής εταιρίας και του Λεωνίδα Μπόμπολα έχει διενεργηθεί χειραγώγηση αγοράς καθώς και ότι έχει παραβιαστεί το όριο του 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Ελλάκτωρ και θα πρέπει να υποβληθεί από την ολλανδική εταιρία Reggeborgh υποχρεωτική δημόσια πρόταση εξαγοράς στους λοιπούς μετόχους.

    Προκειμένου να αποδειχθούν όλα τα παραπάνω, η Greenhill έχει στραφεί με παρεμπίπτουσα αγωγή και προς τον Λεωνίδα Μπόμπολα ζητώντας του να προσκομίσει στο δικαστήριο τη σύμβαση που σύναψε με την ολλανδική εταιρεία.

    Επιπλέον διατυπώνεται ως ισχυρισμός η ακυρότητα της εκλογής κάποιων μελών στο ΔΣ της Ελλακτωρ λόγω της προγενέστερης συμπεριφοράς τους ή των θέσεων που κατείχαν και της ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων που προκαλείται με τα νέα τους καθήκοντα.

    Σύμφωνα με την άποψη των εφοπλιστών τρία από τα πέντε νέα μέλη του ΔΣ της Ελλακτωρ βρίσκονται σε σύγκρουση συμφερόντων με αυτήν.

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Προσφυγή των εφοπλιστών στο δικαστήριο για ακύρωση της πρόσφατης γενικής συνέλευσης

    Νέο Δ.Σ. στην Άκτωρ Παραχωρήσεις: Πρόεδρος ο Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO ο Γεώργιος Συριανός

    Λεωνίδας Μπόμπολας: Σε έργα διαχείρισης απορριμμάτων άνω του 1,5 δισ. στοχεύει η Ηλέκτωρ



    ΣΧΟΛΙΑ