• Business

    Ελλάκτωρ: Προσφυγή των εφοπλιστών στο δικαστήριο για ακύρωση της πρόσφατης γενικής συνέλευσης

    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν

    Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    Σε αγωγή ακύρωσης της πρόσφατης γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ στις 27 Ιανουαρίου έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφοπλιστές, Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης.

    Η διαδικασία της επίδοσης των σχετικών εγγράφων είναι σε εξέλιξη και δεν έχει γίνει γνωστό το πλήρες σκεπτικό της αγωγής, εκτός από τον ισχυρισμό των εφοπλιστών ότι ενώ έχουν ένα σημαντικό ποσοστό στον κατασκευαστικό όμιλο δεν συμμετείχαν στην επιλογή της νέας διοίκησής του.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εφοπλιστές έχουν ανακοινώσει συμφωνία με την Pemanoaro των Αναστασίου και Δημήτρη Καλλιτσάντση, η οποία υλοποιείται σταδιακά και βάσει της οποίας τον Ιούλιο θα βρίσκεται στην κατοχή τους το 25,58% της Ελλάκτωρ.

    Σήμερα έχουν τον πλήρη έλεγχο συνολικά του 16,9476% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου.

    Οι δύο εφοπλιστές βρέθηκαν απέναντι από την ολλανδική Reggeborgh Invest οι απόψεις της οποίας επικράτησαν κατά την γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ. Με ενδιαφέρον αναμένεται το σκεπτικό της προσφυγής τους καθώς και αν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, τη στιγμή που η γενική συνέλευση συνήλθε νόμιμα και έλαβε αποφάσεις με μεγάλη πλειοψηφία.



    ΣΧΟΛΙΑ