• Business

    Ελλάκτωρ: Αναβολή της συνέλευσης ζητούν οι εφοπλιστές με ασφαλιστικά μέτρα – «Έχετε ηττηθεί» απαντούν οι Ολλανδοί

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν

    Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    Η αίτηση θα εκδικαστεί αύριο πρωί, πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ στις 11.οο – «Ομολογία ήττας των εφοπλιστών το συγκεκριμένο αίτημα» σύμφωνα με τους Ολλανδούς της Reggeborgh

    Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο αρμόδιο δικαστήριο κατέθεσε η Invesco, των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη, ζητώντας να αναβληθεί η αυριανή Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, μέχρι να αποφασίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν υπάρχει συγκέντρωση ή όχι στην περίπτωση που αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας το προτεινόμενο από την Reggeborgh Διοικητικό Συμβούλιο.

    Η αίτηση θα εκδικαστεί αύριο πρωί, πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας στις 11.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό των αιτούντων είναι να αναβληθεί η Γενική Συνέλευση μέχρι η Επιτροπή Ανταγωνισμού να λάβει κάποια απόφαση, κάτι πάντως που δεν είναι σαφές ως διαδικασία. Και αυτό γιατί το θέμα της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Comp) έπειτα από καταγγελία μικρομετόχου.

    Μέχρι στιγμής, παρά τις πληροφορίες που υπήρξαν περί του αντιθέτου, δεν έχει λάβει κάποια απόφαση για να σταματήσει τη Γενική Συνέλευση.

    Η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν είναι γνωστό τι ακριβώς πράττει. Το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι έχει ξεκινήσει έρευνα γενικά για τον κατασκευαστικό κλάδο.

    Πηγές από την πλευρά των εφοπλιστών αναφέρουν ότι σκοπός τους είναι να διασφαλίσουν ότι, αν αναλάβει τον έλεγχο της Ελλάκτωρ η Reggeborgh, δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της σε διαγωνισμούς για την ανάληψη έργων. Ότι δηλαδή δεν τίθεται θέμα συγκέντρωσης καθώς η ολλανδική εταιρεία έχει συμμετοχή και στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ Τέρνα.

    Τι λένε οι Ολλανδοί

    Άμεση ήταν η αντίδραση της Reggeborgh, η οποία μέσω αρμοδίων στελεχών της δήλωσε: «Η κίνηση αυτή αποτελεί δήλωση αποδοχής της ήττας της πλευράς αυτής η οποία δεν καταλαβαίνει το κόστος που δημιουργεί στην Ελλάκτωρ. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί και η εταιρεία θα προχωρήσει στη δημιουργική πορεία της χωρίς αυτούς που την εμποδίζουν μέχρι σήμερα».

    Ο Ι. Κατσούδας κοινός εκπρόσωπος αδελφών Καλλιτσάντση – Μπάκου – Καϋμενάκη στη Γ.Σ.

    Με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, το μεσημέρι της Τρίτης, η Ελλάκτωρ, γνωστοποιεί ενημέρωση, που έλαβε την 25.01.2021 και 26.01.2021 από μετόχους της, σχετικά με την εκχώρηση δικαιωμάτων ψήφου, βάσει των διατάξεων του ν. 3556/2007 (άρθρα 9 και 10 (η)) και ενόψει της διεξαγωγής την 27.01.2021 (μετ’ αναβολή 07.01.2021) της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, και συγκεκριμένα:

    1. Η μέτοχος INVESCO FINANCE SA (η οποία ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, που δρουν συντονισμένα), στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, θα εκπροσωπηθεί, σύμφωνα με το από 22.01.2021 πληρεξούσιό της, για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει και τα οποία είναι 10.714.000, δηλαδή ποσοστό 5,0002% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, από τον κ. Ιωάννη Κατσούδα, ο οποίος θα ψηφίσει κατά τη διακριτική του ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

    2. Η μέτοχος PEMANOARO LIMITED (η οποία και ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Αναστάσιο και Δημήτριο Καλλιτσάντση, συνεπεία της από 07.06.2018 δηλώσεώς τους περί εναρμονισμένης μεταξύ των συμπεριφοράς, ως προς τις μετοχές εκδόσεως της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ), της οποίας τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ ασκούνται (συμφωνία της από 13.01.2021, η οποία βρίσκεται σε ισχύ) βάσει οδηγιών της AKRON TRADE AND TRANPORT S.A. (η οποία ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, που δρουν συντονισμένα), στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, θα εκπροσωπηθεί, σύμφωνα με το από 22.01.2021 πληρεξούσιό της, για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει και τα οποία είναι 44.101.876, δηλαδή ποσοστό 20,5822% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, από τον κ. Ιωάννη Κατσούδα, ο οποίος θα ψηφίσει κατά τη διακριτική του ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Επισημαίνεται ότι η από 13.01.2021 συμφωνία μεταξύ της AKRON TRADE AND TRANPORT S.A. και της PEMANOARO LIMITED είναι σε ισχύ.

    Κατόπιν των ανωτέρω, το φυσικό πρόσωπο κ. Ιωάννης Κατσούδας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και να ψηφίσει κατά τη διακριτική του ευχέρεια, σύμφωνα με τα σχετικά πληρεξούσια, συγκεντρώνει 54.815.876 δικαιώματα ψήφου και ποσοστό 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Η ανωτέρω εξουσιοδότηση παύει να ισχύει την 27.01.2021 μετά το πέρας της Συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής

    Διαβάστε επίσης

    Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης: Δύο ξένοι στον ίδιο όμιλο

    Ελλάκτωρ: Μια ημέρα πριν τη μεγάλη μάχη, τι λένε οι πρωταγωνιστές

    Bloomberg: Η Ελλάκτωρ σε νέο proxy war – Τι δήλωσε ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης για την μάχη της 27ης Ιανουαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ