• Business

    Ελλάκτωρ: «Κλειδώνει» έργο διαχείρισης απορριμμάτων αξίας 106 εκατ. ευρώ στην Αττική με βελτιωμένη προσφορά

    Henry Holterman, Επικεφαλής Reggeborh, Μετόχου της Ελλάκτωρ

    Henry Holterman (Επικεφαλής Reggeborgh, Βασικού Μετόχου της Ελλάκτωρ)


    Ένα νέο έργο διαχείρισης απορριμμάτων αξίας 106 εκατ. Ευρώ «κλειδώνει»  και επίσημα σήμερα ο Όμιλος Ελλάκτωρ, καθώς θα υποβάλει την τελική προσφορά του για το project που αφορά τη λειτουργία του Αποτεφρωτήρα Επικινδύνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων στα Άνω Λιόσια.

    Το επόμενο βήμα είναι η προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων από την ΗΛΕΚΤΩΡ, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου. Θα ακολουθήσει άμεσα η έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό συνέδριο και εντός του καλοκαιριού αναμένεται να έχει περάσει από τη Βουλή και να υπογραφεί.

    Η κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ-ΑΡΣΗ Α.Ε. αποτελεί το μοναδικό διεκδικητή του έργου, ενώ η αναθέτουσα αρχή που είναι ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με Πρόεδρο τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλη Κόκκαλη, έχει ζητήσει βελτιωμένη προσφορά.

    Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον ΕΔΣΝΑ, δε θα έχουμε εκπλήξεις και ο Όμιλος φέρεται να υποβάλει ελαφρώς βελτιωμένη προσφορά. Υπενθυμίζεται πως η αρχική έκπτωση που είχε δώσει η Κοινοπραξία ανερχόταν στο 4,5% με την τελική τιμή να ανέρχεται στα 101,7 εκατ. Ευρώ. Σημειώνεται πως ο ΕΔΣΝΑ της έχει δώσει  περιθώριο μέχρι σήμερα για να υποβάλει ισάξια ή καλύτερη προσφορά επί ποινή αποκλεισμού.

    Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνουν, οι ίδιες πηγές, φαίνεται πως δεν υπάρχει κίνδυνος προσφυγών στην ΑΕΠΠ από το δεύτερο διεκδικητή του έργου, ο οποίος ήταν η «Θαλής Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες Α.Ε» που αποκλείστηκε καθώς εντοπίστηκαν ελλείψεις σε δικαιολογητικά σχετικά με την τεχνική και οικονομική επάρκεια της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται πως οι προσφορές από τους δύο ενδιαφερόμενους υποβλήθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου και ύστερα από τον αποκλεισμό της προσφοράς της Θαλής από την Επιτροπή Διαγωνισμού, η Κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ-ΑΡΣΗ ανακηρύχθηκε ως προσωρινός ανάδοχος.

    Το έργο

    Η υπό δημοπράτηση σύμβαση αφορά το έργο με τίτλο «Εκσυγχρονισμό, Αναβάθμιση, Μετατροπή και Λειτουργία, κατά παραχώρηση, της Εγκατάστασης Θερμικής Επεξεργασίας Επικινδύνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων (ΕΑΥΜ) και των προσομοιαζόντων με αυτά».

    Η αρχική αξία του έργου ανέρχεται στα 100 εκατ. Ευρώ, ενώ υπάρχει και δικαίωμα προαίρεσης της μετεγκατάστασης επιπλέον αξίας 6,2 εκατ. Ευρώ και το σύνολο της χρηματοδότησης θα προέρχεται από κεφάλαια του αναδόχου.

    Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την παραχώρηση της λειτουργίας, καθώς και όποια ενδεχόμενη η συντήρηση και αναβάθμιση απαιτηθεί κατά το χρόνο της παραχώρησης, και την αναβάθμιση του αποτεφρωτήρα με προσθήκη συστήματος ενεργειακής αξιοποίησης.

    Σημειώνεται πως η Κοινοπραξία της ΗΛΕΚΤΩΡ με την ΑΡΣΗ Α.Ε. έχει κατασκευάσει και διαχειρίζεται τον μοναδικό  Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος βρίσκεται στον Χ.Υ.Τ.Α Άνω Λιοσίων και έχει τεθεί σε λειτουργία από το 2002.

    Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη και πλήρως αδειοδοτημένη μονάδα αποτέφρωσης επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων ημερήσιας δυναμικότητας 30 τόνων η οποία δέχεται 4.000 τόνους αποβλήτων σε ετήσια βάση από νοσοκομεία, κλινικές, μικροβιολογικά κέντρα, ιδιωτικά ιατρεία, οδοντιατρεία, κτηνιατρικές κλινικές και φαρμακαποθήκες που ανέρχονται σε 1.800 σημεία.

    Διαβάστε επίσης

    Αυλαία στο σίριαλ της Ψυττάλειας – Υπέγραψαν Ελλάκτωρ και ΑΒΑΞ

    ΒΟΑΚ: Μέχρι το Πάσχα η Κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και Intrakat ανακηρύσσεται προσωρινός ανάδοχος για το ΣΔΙΤ 360 εκατ. ευρώ

    ΕΡΓΟΣΕ: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, ΑΒΑΞ, Intrakat και Mytilineos προχωρούν στο διαγωνισμό των 4,7 δισ. ευρώ – Τον Απρίλιο ο διαγωνισμός 200 εκατ. ευρώ για project managers



    ΣΧΟΛΙΑ