• Business

    Ελλάκτωρ – Intrakat: Κλείνει η συμφωνία για την πώληση της ΑΚΤΩΡ – Στα 214 εκατ. ευρώ το τίμημα

    Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat), Ευθύμιος Μπουλούτας (Ελλάκτωρ)


    Σύμφωνα με πληροφορίες, τελείωσε πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο της Intrakat το οποίο και εξουσιοδότησε τον αντιπρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Αλέξανδρο Εξάρχου για την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ. Γεγονός και το οποίο σημαίνει ότι η συμφωνία μεταξύ των εταιρειών Ελλάκτωρ και Intrakat για την πώληση του 100% της ΑΚΤΩΡ βαίνει προς ολοκλήρωση.

    Όπως έχει γράψει το mononews.gr, το τίμημα για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ ανέρχεται στα 214 εκατ. ευρώ και μέρος του ποσού αυτού θα διατεθεί για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, οι οποίες είναι η Ελλάκτωρ (κατέχει το 81,1% του μετοχικού κεφαλαίου) και η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις (κατέχει το υπόλοιπο 18,9%).

    Με αυτή την κίνηση η Intrakat αυξάνει σημαντικά το ανεκτέλεστο των έργων της και από την πέμπτη θέση που κατέχει με backlog αξίας 1,3 δισ. ευρώ θα εκτοξευτεί στη δεύτερη θέση με συνολικό ανεκτέλεστο 4 δισ. ευρώ (σ.σ. το ανεκτέλεστο των έργων της ΑΚΤΩΡ είχε εκτιμηθεί στα 2,7 δισ. ευρώ βάσει των οικονομικών στοιχείων για το εννεάμηνο του 2022).

    Από την άλλη πλευρά, η Ελλάκτωρ απαλλάσσεται από τις δανειακές υποχρεώσεις της ΑΚΤΩΡ και αποκτά ρευστότητα, ώστε να υλοποιήσει το νέο αναπτυξιακό της σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει έργα διαχείρισης απορριμμάτων (ΗΛΕΚΤΩΡ), παραχωρήσεις (ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις), ανάπτυξη ακινήτων (REDS) και ΑΠΕ (μέσω κοινού σχήματος με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, στο οποίο η εισηγμένη συμμετέχει στο 25% του μετοχικού κεφαλαίου).



    ΣΧΟΛΙΑ