• Business

    Ελλάκτωρ: Γιγαντώνεται ο πόλεμος Καλλιτσάντση – Ολλανδών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Ελλάκτωρ) – Χένρι Χόλτερμαν (Reggeborgh)


    Tο ενδιαφέρον των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη για την Ελλάκτωρ έγινε γνωστό μόλις τον περασμένο Νοέμβριο και αφού προηγουμένως η ολλανδική Reggeborgh Invest είχε γνωστοποιήσει ότι σχεδιάζει να αποκτήσει ένα σημαντικό ποσοστό στον κατασκευαστικό όμιλο και να αλλάξει τη διοίκησή του.

    Με την ανακοίνωση χθες της δεσμευτικής συμφωνίας βάσει της οποίας το ποσοστό τους στον κατασκευαστικό όμιλο θα φθάσει στο 23,33% γίνεται σαφές ότι το «παιχνίδι» για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ δεν έχει ακόμα κριθεί καθώς και ότι τα δύο στρατόπεδα θα δώσουν την τελική μάχη στις 7 Ιανουαρίου στην έκτακτη γενική συνέλευση.

    Με βάση τις εκτιμήσεις οι δύο εφοπλιστές επενδύουν στην Ελλάκτωρ ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της τάξεως των 80 με 100 εκατ. ευρώ για την αγορά των μετοχών και τη συμμετοχή τους στη συνέχεια στην αύξηση κεφαλαίου που έχει εξαγγελθεί από τη σημερινή διοίκηση, ύψους 50,4 εκατ. ευρώ.

    Όπως ανακοινώθηκε η εταιρεία τους Invesco Finance S.A (από 50% έκαστος) έχει συνάψει δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του 18,3346% της Ελλάκτωρ από την Pemanoaro, την κοινή εταιρεία των Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντση η οποία, όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, θα ελέγχει μόλις το 2,3% του κατασκευαστικού ομίλου, από 25,6% προηγουμένως.

    Η συμφωνία έχει καταληκτική ημερομηνία την 12η Ιανουαρίου και εφόσον ολοκληρωθεί οι δύο προαναφερόμενοι εφοπλιστές θα ελέγχουν το 23,33% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Ελλάκτωρ καθώς έχουν ήδη στην κατοχή τους το 5%.

    Η κρίσιμη Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί στην προαναφερόμενη ημερομηνία εκτός αν ζητηθεί η αναβολή της από τους εφοπλιστές, κάτι που υπάρχει ως ανεπιβεβαίωτη πληροφορία.

    Από την άλλη πλευρά η ολλανδική Reggeborgh Invest, με βάση τις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις, εφόσον ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα, θα ελέγχει άμεσα περίπου το 22% της Eλλάκτωρ. Πηγές κοντά στους Ολλανδούς σημειώνουν ότι ελέγχουν άμεσα ή έμμεσα ποσοστό της τάξεως του 38% με 40% του κατασκευαστικού ομίλου.

    Για έλεγχο ποσοστού που φθάνει το 40% γίνεται λόγος και από το στρατόπεδο των εφοπλιστών και των συμμάχων τους των αδερφών Καλλιτσάντση.

    Τη Δευτέρα στο μεταξύ αναμένεται η Reggeborgh να ανακοινώσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που θα προτείνει για την Ελλάκτωρ στη γενική συνέλευση.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έχει συμφωνήσει με τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) Άρη Ξενόφο και για πρόεδρο με τον δικηγόρο Γιώργο Μυλωνογιάννη.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ελλάκτωρ: Δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση του 18,3346% από Καϋμενάκη & Μπάκο – Πωλητής η Pemanoaro

    Ελλάκτωρ: Από το παρασκήνιο στο… προσκήνιο οι Μπάκος – Καϋμενάκης

    Ελλάκτωρ: Η Reggeborgh φαίνεται να καθορίζει το παιχνίδι

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ