• Business

    Ελλάκτωρ: Επιστολή των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμένακη σε Reggeborgh – Μπόμπολα ενόψει της έκτακτης ΓΣ. Τι προτείνουν

    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν

    Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    Aνοικτή επιστολή προς τους μετόχους της Ελλάκτωρ (Reggeborgh και Λεωνίδα Μπόμπολα) απέστειλε η GREENHILL των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου που διαθέτουν το 25,58% της κατασκευαστικής εταιρίας.

    Στην επιστολή τους προτείνουν διευρυμένο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με προϋπόθεση οι  Reggeborgh και Λεωνίδας Μπόμπολας, «να προσέλθουν σε διάλογο πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 26 Μαρτίου 2021 οπότε και θα προτείνουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), προκειμένου να συμφωνήσουμε σε κοινή λύση».

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «Η πρότασή μας, διασφαλίζει την ανάδειξη Διοικητικού Συμβούλιου που θα συγκεντρώνει την μέγιστη δυνατή συναίνεση που είναι αναγκαία ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος.»

    Το πλήρες κείμενο της «ανοικτής επιστολής» της Greenhill Investment Limited:

    «Ως βασικοί μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μιας μεγάλης εταιρείας, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, σε δεκάδες χώρες, έχουμε ευθύνη όχι μόνον για τα κεφάλαια που έχουμε επενδύσει αλλά και ευρύτερα για την πορεία και την συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Έχουμε ήδη εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό για μια πρωτοβουλία συναίνεσης που απευθύνουμε προς τους άλλους δύο μεγάλους μετόχους.

    Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στην οποία έχει εμπλακεί η εταιρεία και καλούμε ανοικτά, ως βασικοί μέτοχοι τους δύο μεγάλους μετόχους μειοψηφίας Reggeborgh Invest B.V. και Λ. Μπόμπολα, να προσέλθουν σε διάλογο πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 26 Μαρτίου οπότε και θα προτείνουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), προκειμένου να συμφωνήσουμε σε κοινή λύση.

    Πιστεύουμε στην ανάγκη διεύρυνσης του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να γίνει 11μελές και κυρίως να έχει συμμορφωθεί με τα κριτήρια καταλληλότητας που ορίζουν η νομοθεσία και οι ορθές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.

    Η πρότασή μας διασφαλίζει την ανάδειξη Διοικητικού Συμβούλιου που θα συγκεντρώνει την μέγιστη δυνατή συναίνεση που είναι αναγκαία ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος.

    Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας εκφράζει και τις επιθυμίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετόχων της εταιρίας που προσβλέπουν στην δυναμική αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις.»

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Συνάντηση του Άρη Ξενόφου με τους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη



    ΣΧΟΛΙΑ