• Business

    Ελλάκτωρ: Απειλούν τις τράπεζες οι εφοπλιστές, λέει ο Άρης Ξενόφος

    Άρης Ξενόφος


    Για απειλητικά μηνύματα προς τη διοργανώτρια τράπεζα (Eurobank) και προσπάθεια ακύρωσης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης της Άκτωρ, κατηγορεί την Greenhill των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ.

    Όπως είναι γνωστό η διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου με επικεφαλής στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Άρη Ξενόφο προωθεί ως ενδιάμεση χρηματοδότηση για την Άκτωρ ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ στο οποίο καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι μέτοχοι. Η ενδιάμεση χρηματοδότηση, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση, συνδέεται με την αύξηση κεφαλαίου.

    Σε ανακοίνωσή του πριν λίγη ώρα το ΔΣ της Ελλάκτωρ αναφέρει ότι του έχει προκαλέσει «δυσάρεστη έκπληξη η πληροφορία ότι αντί ο μέτοχος Greenhill να απαντήσει θετικά ή αρνητικά για την συμμετοχή της στο ομόλογο όπως ζητήθηκε από όλους τους μετόχους, προχώρησε σε απειλητικά μηνύματα προς την διοργανώτρια τράπεζα θέτοντας πλήθος νομικών ερωτημάτων, προειδοποιώντας ακόμα και με ποινικές διώξεις σε περίπτωση έκδοσης ομολόγου, ουσιαστικά προσπαθώντας να ακυρώσει την ενδιάμεση χρηματοδότηση της θυγατρικής εταιρίας Άκτωρ».

    Το ΔΣ της Ελλάκτωρ καταλήγει ως εξής: «Παράλληλα, επιχειρείται να αποπροσανατολιστεί η επενδυτική κοινότητα αποδίδοντας την μη ολοκλήρωση της προσπάθειας διασφάλισης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης σε τρίτους μετόχους, όταν με δική της αποκλειστικά παρέμβαση αναβλήθηκε η πρόσφατη ΓΣ και κατ’ επέκταση η σχετική απόφαση επί της προτεινόμενης ΑΜΚ, η οποία και συνιστούσε ευλόγως κύρια προϋπόθεση. Η ώρα των σοβαρών αποφάσεων πράγματι έχει έρθει για όλους και για όλα.»

    Διαβάστε επίσης:

    Reggeborgh: Η ανακοίνωση για την αναβολή της ΓΣ της Ελλάκτωρ – «Ανεύθυνη πράξη»

    Ελλάκτωρ: Ο αιφνιδιασμός Μυλωνογιάννη και η απάντηση των εφοπλιστών

    Πόλεμος στην Ελλάκτωρ: Για «τακτικισμό» κατηγορούν τους εφοπλιστές οι Μυλωνογιάννης και Ξενόφος



    ΣΧΟΛΙΑ