ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To Elikonos 2 ανακοίνωσε επίσης την πρώτη του επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ στην εταιρεία “Προϊόντα Ζύμης Ροδούλα ΑΕ”, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και γλυκού στην Ελλάδα με εξαγωγές σε πάνω από 40 χώρες. Η εταιρεία παράγει τα προϊόντα της σε 2 εγκαταστάσεις στην Αττική και λειτουργεί κέντρα διανομής σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Απασχολεί 235 άτομα προσωπικό. Την χρήση 2018 είχε πωλήσεις 16,5 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 1,8 εκατ. ευρώ.
Η επένδυση αυτή κινείται στο πλαίσιο της διάθεσης επενδυτικών κεφαλαίων του Elikonos 2, ύψους 71 εκατ. ευρώ.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Elikonos 2 έχει σαν στόχο την χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMEs). Στο Elikonos 2 συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), το οποίο συνιστά μια επενδυτική πλατφόρμα και αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (πρώην Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.).
Το Equifund χρηματοδοτείται από το Ελληνικό “Ταμείο Συμμετοχών” (Greek ESIF Fund of Funds TAESYM) από την Ευρωπαϊκή Ένωση/ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund )/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ) (Operational Programme EPANEK), το EIF και Θεσμικούς επενδυτές, και έχει στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση σε χρηματοδότηση κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την δημιουργία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα σε συνεργασία με εξουσιοδοτημένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Intracom Telecom ενισχύει περαιτέρω την Διοικητική της Ομάδα – Οι 2 νέες προσθήκες
- Ιράν: Απειλεί τα κέντρα υποστήριξης του USS Gerald Ford ως στρατιωτικούς στόχους
- Χρηματιστήριο: Έξι λεπτά κράτησε η… άνοδος, στο κόκκινο Alpha, Eurobank, άμυνα από Coca Cola, διυλιστήρια, Φουρλή
- Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος: Έγκριση πώλησης ακινήτου στον Πειραιά προς συνδεδεμένη εταιρεία για 1,3 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.