• Business

    Eli Lilly: Μεγάλες προσδοκίες στα κέρδη λόγω επαναστατικών θεραπειών – Άλμα 10% για τη μετοχή

    • NewsRoom

    Dave Ricks, CEO Eli Lilly (Πηγή: Linkedin)


    Κέρδη άνω των προσδοκιών για το β’ τρίμηνο ανακοίνωσε σήμερα η φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος, ενισχυμένη από την έντονη ζήτηση για το νέο της φάρμακο Mounjaro, που αφορά τον διαβήτη, αλλά και την πειραματική θεραπεία της για το Αλτσχάιμερ, που πέτυχε σε μια δοκιμή τελικού σταδίου.

    Η εταιρεία αναμένει τώρα προσαρμοσμένα κέρδη 2023 από 9,70 έως 9,90 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για 8,65 έως 8,85 δολάρια ανά μετοχή.

    Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία κέρδισε 2,11 δολάρια ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, πάνω από τις μέσες προσδοκίες των αναλυτών για 1,98 δολάρια.

    Το Mounjaro, ειδικότερα, σημείωσε τριμηνιαίες πωλήσεις 979,7 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων 743 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η έγκρισή του για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, θα μπορούσε να ξεκλειδώσει μια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον κολοσσό.

    Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Lilly αυξήθηκαν 10% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

    Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Απριλίου, η Lilly είχε ανακοινώσει πως το Mounjaro, είχε πετύχει μια δεύτερη δοκιμή τελικού σταδίου για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

    Η έγκριση του φαρμάκου, θα άνοιγε μια τεράστια νέα αγορά για το φάρμακο, επιτρέποντάς του να έρθει αντιμέτωπο με το Wegovy της Novo Nordisk A/S, το κορυφαίο φάρμακο GLP-1 που έχει εγκριθεί για απώλεια βάρους.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με την εταιρεία, τα δεδομένα από μια μεγάλη δοκιμή, έδειξαν ότι μια υψηλότερη δόση Mounjaro, βοήθησε άτομα με διαβήτη τύπου 2 που ήταν παχύσαρκα ή υπέρβαρα να χάσουν σχεδόν το 16% του σωματικού τους βάρους.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Novo Nordisk: Το Wegovy για την παχυσαρκία μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών κατά 20% – Άλμα για τη μετοχή

    Bayer: Πρόβλεψη για μείωση εσόδων κατά 5% το 2023

    ΕΥ Ελλάδος: Σύμβουλος της Motor Oil σε επιχορήγηση ύψους €127 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ