• Business

    Bayer: Πρόβλεψη για μείωση εσόδων κατά 5% το 2023

    • Bloomberg

    Bill Anderson CEO Bayer AG (Πηγή: bayer.com)


    Αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για τα κέρδη της φετινής χρονιάς η Bayer, κυρίως λόγω των δυσοίωνων προοπτικών στα τμήματα crop science και φαρμακευτικών προϊόντων, οι οποίες άσκησαν παράλληλα πιέσεις στην μετοχή.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, τα έσοδα στο τμήμα γεωπονίας, πιθανότατα να μειωθούν κατά 5% φέτος, ενώ οι πωλήσεις της φαρμακευτικής μονάδας ενδέχεται να παραμείνουν σταθερές.

    Οι πωλήσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων θα παραμείνουν σταθερές και όχι αυξημένες κατά περίπου 1% όπως ήταν ο αρχικός στόχος, με το περιθώριο κέρδους να φαίνεται περίπου στο 28% φέτος, από τον προηγούμενο στόχο άνω του 29%.

    Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις μη συνταγογραφούμενων καταναλωτικών προϊόντων υγείας, του μικρότερου από τα τρία τμήματα της Bayer, εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 5% φέτος.

    Η Bayer ανέφερε επίσης καθαρή ζημία 1,89 δισ. ευρώ για το β’ τρίμηνο, σταθμισμένη κατά 2,3 δισ. ευρώ σε χρεώσεις απομείωσης.

    Είχε προηγουμένως αναφερθεί σε προκαταρκτικά στοιχεία που έδειχναν αναμενόμενες απομειώσεις υπεραξίας ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ, οδηγώντας σε καθαρή ζημία 2 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο.

    Ο CEO Bill Anderson, πρώην στέλεχος της Roche, είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα από τότε που ανέλαβε τη θέση τον Ιούνιο. Ωστόσο, προσπαθεί να δώσει νέα πνοή στην εταιρεία, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί από την κρίση.

    Σημειωτέον ότι η κύρια γεωπονική δραστηριότητα της Bayer έχει πληγεί από τον πληθωρισμό κόστους, τις ξηρές καιρικές συνθήκες που επιβαρύνουν τη ζήτηση των αγροτών και από την πτώση των τιμών των ζιζανιοκτόνων με βάση τη γλυφοσάτη.

    Οι τιμές έχουν παραμείνει πεισματικά χαμηλές για τα προϊόντα με βάση τη γλυφοσάτη, συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου ζιζανιοκτόνου Roundup.

    Αυτό έπληξε τον κλάδο των ζιζανιοκτόνων, ειδικά στη Βόρεια και Λατινική Αμερική.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή υποχώρησε έως και 1,6% στις σημερινές προσυνεδριακές συναλλαγές.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΕΥ Ελλάδος: Σύμβουλος της Motor Oil σε επιχορήγηση ύψους €127 εκατ.

    Μοτοδυναμική: Ειδικός διαπραγματευτής η Optima bank

    ΕΒΕΠ: Χρηματοδοτεί τη συμμετοχή των επιχειρήσεων-μελών του στην 6η Διεθνή Έκθεση «China International Import Expo»



    ΣΧΟΛΙΑ