• Business

    Ελαϊς Unilever: Πού βρίσκεται η συμφωνία με την KKR – Τι θα γίνει με το σήμα «Ελαϊς»


    Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των προϊόντων μαργαρίνης και ελαιολάδου της Ελαϊς Unilever στην KKR. Κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος Αειφορίας του ομίλου Unilever ανέφερε ότι οι διαδικασίες προχωράνε και σύντομα θα ολοκληρωθούν.

    Το ίδιο στέλεχος επεσήμανε πως η Ελαϊς Unilever κράτησε το σήμα «Ελαϊς», καθώς η αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία δεν εξέφρασε ενδιαφέρον να το αποκτήσει ενώ τόνισε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια σκέψη για την αξιοποίησή του. Υπογράμμισε πάντως πως το σήμα Ελαϊς θα «κατέβει» από το ιστορικό εργοστάσιο της εταιρείας στο Νέο Φάληρο.

    Την ίδια στιγμή, αποκάλυψε ότι για κάποιο διάστημα η Ελαϊς Unilever συμφώνησε να παρέχει κάποιες υπηρεσίες στην KKR, όπως το IT, την τιμολόγηση αλλά και κάποιες λογιστικές υπηρεσίες, έως ότου το αμερικάνικο fund αναλάβει πλήρως αυτές τις διαδικασίες.

    Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική επενδυτική εταιρεία KKR απέκτησε από Unilever το εργοστάσιο της «Ελαΐς» – Unilever, τα σήματα του ελαιολάδου και των μαργαρινών που παράγονται στην Ελλάδα. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος της συνολικής συμφωνίας ανάμεσα στη Unilever και στην KKR για την εξαγορά από τη δεύτερη έναντι 6,83 δισ. ευρώ όλων των δραστηριοτήτων της πρώτης στα προϊόντα επάλειψης παγκοσμίως με εξαίρεση αυτές στη Νότια Αφρική.

    Ειδικότερα, στον έλεγχο της KKR περνούν η δραστηριότητα της «Ελαΐς» – Unilever, ήτοι η παραγωγή του ελαιολάδου «Αλτις» και των σπορελαίων, το εργοστάσιο της εταιρείας επί της οδού Πειραιώς στο Νέο Φάληρο, μαζί με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού. Επίσης, περνούν τα σήματα μαργαρινών Flora, «Αλτις», Becel ProActiv, Super Fresco και «Βιτάμ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: J.F.Etienne: Το νέο «αφεντικό» της Ελαϊς Unilever – Τι λέει για την εταιρεία, τα σούπερ μάρκετ και την ελληνική οικονομία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Unilever: Η αειφορία είναι επιτακτική προϋπόθεση της υγιούς επιχειρηματικότητας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ηρώ Αθανασίου: Από την ηλεκτρική καρέκλα της Ελαΐς-Unilever στην… άνεση του Δημοσίου



    ΣΧΟΛΙΑ