• Business

    Ektasis: Στις Noval ΑΕΕΑΠ (Βιοχάλκο) και Brook Lane Capital το ακίνητο «φιλέτο» της Kodak με €28,5 εκατ.

    Francis Aziz, Ιδρυτής και Managing Director της Brook Lane Capital


    Η εταιρεία ειδικού σκοπού «The Grid» στην οποία συμμετέχουν η Noval ΑΕΕΑΠ του ομίλου Βιοχάλκο και η επενδυτική εταιρεία Brook Lane Capital με ποσοστό 50% η κάθε μια, πλειοδότησε με προσφορά 28,5 εκατ. ευρώ για το σημαντικότερο ακίνητο της Ektasis στο Μαρούσι.

    Πρόκειται για ένα από τα τελευταία μεγάλα ακίνητα που έχουν μείνει στην περιοχή η οποία θεωρείται κλασική για την ανάπτυξη γραφειακών χώρων. Είναι οικόπεδο συνολικής επιφανείας 16.907 τ.μ., επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στην περιοχή Σώρος του Αμαρουσίου στο οποίο υπάρχει ερειπωμένο κτήριο που φιλοξενούσε μέχρι το 2009 την έδρα της Kodak.

    Ο πλειστηριασμός για το ακίνητο αυτό είναι ένας από τους 15 συνολικά που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για την περιουσία της Ektasis Development η οποία βρίσκεται σε ειδική εκκαθάριση.

    Προσφορές, σύμφωνα με πληροφορίες, για το συγκεκριμένο κατέθεσαν εκτός από την προαναφερθείσα που πλειοδότησε, η Prodea ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) σε συνεργασία με την Dimand τοfund Fortress, η Ten Brinke, ένα φυσικό πρόσωπο και ο όμιλος Μυτιληναίου. Ο τελευταίος, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ήθελε την αγορά του οικοπέδου αυτού για να καλύψει δικές του στεγαστικές ανάγκες.

    Ειδική διαχειρίστρια στην Ektasis είναι η Βασιλική Τσιάτα με τεχνικό σύμβουλο την PriceWaterhouseCoopers (PwC).

    Μεταξύ των υπολοίπων ακινήτων που εκπλειστηριάστηκαν περιλαμβάνεται  οικόπεδο (4.047 τ.μ.) με ημιτελές κτίσμα στη συμβολή της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στην Κηφισιά και οικόπεδο 4 στρεμμάτων επί των οδών Κομνηνών, Εθνομαρτύρων, Αναγεννήσεως και Σόλωνος στον Άγιο Δημήτριο στο οποίο βρίσκεται κατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος.



    ΣΧΟΛΙΑ