• Business

    Τον Σεπτέμβριο του 2020 αποφυλακίζεται ο Τηλέμαχος Λαβίδας

    • NewsRoom
    Λαβίδας Lavipharm

    Τηλέμαχος Λαβίδας, μέτοχος Lavipharm


    Καλά είναι τα νέα από το μέτωπο της Νέας Υόρκης για τον Τηλέμαχο Λαβίδα. Το δικαστήριο αποφάσισε πριν από λίγο να του επιβάλει ποινή ενός έτους και μιας ημέρας κάτι που σημαίνει πως θα αποφυλακιστεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, καθώς στην ποινή προσμετρώνται οι τελευταίοι 9,5 μήνες που ήταν προφυλακισμένος.

    Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στη Νέα Υόρκη Δημήτρης Τσάκας, ο Τηλέμαχος Λαβίδας για να προχωρήσει σε νέες αγοροπωλησίες μετοχών θα πρέπει να ενημερώσει τις αμερικανικές Αρχές. Μάλιστα, ακόμα και για την έκδοση πιστωτικής κάρτας θα πρέπει να ενημερώνει τις αστυνομικές αρχές.

    Ο κ. Jonathan Streeter, συνήγορος του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα στις ΗΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου των 12 μηνών, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου κράτησης, σημαίνει ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας αναμένεται να επιστρέψει στην οικογένειά του σύντομα και πολύ νωρίτερα από την έκτιση της ποινής.

    Παρόλ’αυτά, η απόφαση είναι άδικη. Ο έντιμος βίος του, η απουσία αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων και μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη, τα νομικά μας επιχειρήματα και ο χρόνος κράτησής του, σε συνδυασμό με τις ελαφριές ποινές και απαλλακτικές συμφωνίες που δόθηκαν σε άλλα πρόσωπα που έχουν παραδεχτεί την ενοχή τους σε αυτή και σε παρόμοιες υποθέσεις, συνηγορούσαν μόνο στην άμεση ελευθέρωσή του κι επιστροφή στην οικογένειά του.

    Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας σέβεται την αμερικανική δικαιοσύνη, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε κατάθεση έφεσης κατά της δικαστικής απόφασης και ποινής του, τις οποίες θεωρεί άδικες προς εκείνον και την οικογένειά του, καθώς εμμένει στην αθωότητά του.

    Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας ευχαριστεί ολόψυχα την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του για την αγάπη τους, την αμέριστη συμπαράστασή τους και την ακλόνητη εμπιστοσύνη τους.

    Jonathan R. Streeter»



    ΣΧΟΛΙΑ