• Business

    Έκρηξη κερδών και τζίρου στο ΧΑ – Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες


    Με μοχλό ανόδου τις τράπεζες και σύσσωμη την υψηλή κεφαλαιοποίηση να ακολουθεί, το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραψε σήμερα θεαματικά κέρδη, αποτυπώνοντας την αισιοδοξία που επικρατεί για κλείσιμο της αξιολόγησης εντός του Μαΐου. Μάλιστα στα θετικά της συνεδρίασης περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι η άνοδος συνοδεύτηκε από έκρηξη της αξίας των συναλλαγών.

    Αναλυτές που μίλησαν στο mononews.gr επισημαίνουν ότι η αγορά δέχθηκε θετικά την αναφορά που έγινε για τη διευθέτηση του χρέους, εξέλιξη που θα μειώσει το ρίσκο της χώρας και ήδη αποτυπώνεται και στην αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση στα 10ετή ομόλογα υποχώρησε κάτω του 8%. Το ερώτημα είναι πόσο θα διατηρηθεί το θετικό κλίμα, καθώς η κατάσταση παραμένει εύθραυστη.

    Αναμφισβήτητα ο κλάδος που καρπώνεται τις θετικές προσδοκίες είναι ο τραπεζικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, η Αlpha Bank διαπραγματεύεται πλέον πάνω από την τιμή της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου, ενώ σήμερα και η μετοχή της Εθνική ξεπέρασε την τιμή της ΑΜΚ, τα 0,30 ευρώ. Παράλληλα, πολύ κοντά στα επίπεδα των ΑΜΚ βρίσκονται οι τίτλοι της Eurobank και της Πειραιώς.

    Ειδικότερα, η Eurobank έκλεισε με άνοδο 13,60%, η Εθνική ενισχύθηκε κατά 3,74%. Η Alpha Bank τερμάτισε με άνοδο 5,99% και η Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 4,36%.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 3,15%, στις 629,29 μονάδες, σχεδόν στο υψηλό ημέρας. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 196 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 63,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές ξεχώρισαν ο ΟΛΠ με άνοδο 7,18%, η ΔΕΗ με κέρδη 6,01%, η Βιοχάλκο που ενισχύθηκε κατά 5,97% και η Ελλάκτωρ με κέρδη 5,22%. Άνω του 3% ήταν τα κέρδη για τις μετοχές ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean και Coca Cola, ενώ με άνοδο άνω του 2% τερμάτισαν οι Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ. Θετικό πρόσημο, +0,57%, για τον ΟΤΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/proexofli-diefthetisi-tou-chreous-i-agora-omologon-kato-tou-8-i-apodosi-sta-10eti/44080

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/vusiness-stin-athina-i-trapeza-pireos-poulai-to-pososto-tis-stin-isw/44058

     



    ΣΧΟΛΙΑ