• Business

    Έκπληξη: O Φλαμπουράρης θα μιλάει με τους τραπεζίτες για τα ρουσφέτια. Γιατί έφυγε ο Δραγασάκης – To “Εθνικό” πλήγμα

    • NewsRoom
    Αλέκος Φλαμπουράρης

    Αλέκος Φλαμπουράρης. Υπουργός Επικρατείας


    Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο στενότερος άνθρωπος του περιβάλλοντος, όχι μόνο πολιτικού αλλά και οικογενειακού, του Αλέξη Τσίπρα θα έχει πλέον την εποπτεία των Τραπεζών. Με απόφασή του που δημοσιεύθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτει στις αρμοδιότητες του Αλέκου Φλαμπουράρη αυτή της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας αφαιρώντας την από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή δημιουργεί ερωτηματικά. Με δεδομένο οτι η παρέμβαση της κυβέρνησης στις τράπεζες ειναι μηδαμινή εκτιμάται οτι η αλλαγή σκυτάλης συνδέεται με τους πλειστηριασμούς. Βέβαια ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι επειδή ο Γιάννης Δραγασάκης απέτυχε να επιβάλει πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιες ελληνικές τράπεζες. Επι της ουσίας αυτή την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, με ελάχιστες εξαιρέσεις,  δεν έχει συνομιλητές στις διοικήσεις των τραπεζών!!!

    Παρότι δεν διαθέτει οποιαδήποτε σχετική εμπειρία, ο κ. Φλαμποράρης ανέλαβε τον πλέον κρίσιμο τομέα για την πορεία της χώρας, δείχνοντας ταυτοχρόνως πως το Μέγαρο Μαξίμου κινείται πλέον με φόντο τις εκλογές. 

    Ο υπουργός Επικρατείας δεν διαθέτει εμπειρία στον τραπεζικό χώρο, ενώ στον επιχειρηματικό περιορίζεται στη δραστηριότητά του ως εργολάβος σε αυτόν του κατασκευαστικού κλάδου.

    Η Εφημερίδα της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ