• Business

    Έκπληξη από την Interamerican. Προσφέρει πλέον ασφάλεια ΙΧ ανάλογα με τα χιλιόμετρα

    Γιώργος Κώτσαλος. Διευθύνων Σύμβουλος Interamerican


    Ένα πρωτότυπο ασφαλιστήριο αυτοκινήτου, το buy the miles, ρίχνει στην αγορά η Interamerican, στο πλαίσιο της παροχής νέων προϊόντων εντός του 2016. Με το συγκεκριμένο προιόν ασφάλισης, ο κάτοχος ενός οχήματος θα «προαγοράζει» ασφάλιση για συγκεκριμένα χιλιόμετρα, σε ανταγωνιστική τιμή, κάτι που επιτρέπει σε κάποιον που δεν κινεί πολύ το όχημά του να το έχει ασφαλισμένο με χαμηλότερο κόστος. Η παροχή καινοτόμων προιόντων είναι σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιώργο Κώτσαλο, προτεραιότητα της Interamerican, όπως και η πελατοκεντρική αντιμετώπιση. Ο έμπειρος ασφαλιστής δηλώνει «χλιαρό» ενδιαφέρον για την παροχή συνταξιοδοτικών προιόντων υπό το υφιστάμενο περιβάλλον και επικεντρώνεται στις γενικές ασφάλειες και την υγεία, όπου η Interamerican έχει εδραιωθεί αλλά με συνεχείς επενδύσεις, επιδιώκει ενίσχυση των μεγεθών της.

    Έτερο καινοτόμο προιόν είναι το πολυασφαλιστήριο που θα επιτρέπει πολλαπλές ασφαλίσεις σε ένα συμβόλαιο, κάτι που θα δίνει ευκολία αλλά και οικονομικό όφελος στον πελάτη. Πρόκειται για λύσεις που προϋποθέτουν υψηλές επενδύσεις σε τεχνολογία, με την Interamerican να έχει τουλάχιστον 40 εκ. ευρώ τα τελευταία χρόνια.

    Ο Γιώργος Κώτσαλος δηλώνει σίγουρος για τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας και δεν διστάζει να ασκήσει κριτική σε πρακτικές, ακόμη και πολυεθνικών, που χτυπούν την τιμολόγηση, αλλά και στην άνθηση των ΕΠΥ που έχουν καταλάβει μεγάλο κομμάτι της αγοράς.

    Οσο αφορά την πολυσυζητημένη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο συνταξιοδοτικό, δηλώνει ευθαρσώς ότι το οικονομικό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται, αλλά και τις καθυστερήσεις που καταγράφεται, καθιστούν ασύμφορο για την Interamerican να ενδιαφερθεί. Η εταιρεία πάντως εξετάζει κάθε περίπτωση πώλησης εταιρείας ή χαρτοφυλακίου, με γνώμονα μόνο την συμπληρωματικότητα.

    Τα μεγέθη της εταιρείας για το 2015 είναι εντυπωσιακά αφού τα κέρδη ανήλθαν στα 41,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 19,3 εκατ. το 2014. Τα επαναλαμβανόμενα κέρδη πέρυσι ήταν 25,8 εκατ.ευρώ έναντι 19,4 εκατ. το 2014. Τα κέρδη υπερέβησαν το στόχο κατά 68% και τη μεγαλύτερη συνεισφορά είχαν οι γενικές ασφαλίσεις (26,6 εκατ.), με τη Ζωή και την Υγεία να αποδίδουν 15,4 εκατ. ευρώ.

    Η κερδοφορία οφείλεται, πέρα από την παραγωγικότητα των δραστηριοτήτων σε ένα δύσκολο και ασταθές περιβάλλον, στην καλύτερη διαχείριση και τις λιγότερες ζημίες. Αυξημένη είναι και η φερεγγυότητα των εταιρειών της Interamerican, με την εταιρεία Ζωής να παρουσιάζει δείκτη 207%, με αύξηση 44% και την εταιρεία Ζημιών 377% (αύξηση 8%).

    Στις ασφαλιστικές δραστηριότητες, τα συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα συγκρατήθηκαν στο ικανοποιητικό επίπεδο των 341 εκατ. προσεγγίζοντας το στόχο του έτους, παρά την εύλογη κάμψη στον κλάδο Ζωής και ειδικότερα στα επενδυτικά-αποταμιευτικά (unit linked) προϊόντα, λόγω της εφαρμογής των capital controls.

    Οι Γενικές ασφαλίσεις έκλεισαν το έτος με 185 εκατ. ευρώ έναντι 195 εκατ. το 2014, οι ασφαλίσεις Υγείας με 84 εκατ. έναντι 87 εκατ. και οι ασφαλίσεις Ζωής έφθασαν, παρά τις ειδικές τραπεζικές συνθήκες, στα 72 εκατ. ενώ το 2014 είχαν δώσει 83 εκατ.

    Με βάση το συνολικό χαρτοφυλάκιο και τα προσωρινά στοιχεία της ασφαλιστικής αγοράς για το 2015, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας εκτιμάται στο 9,5%. Ειδικότερα, ο οργανισμός παρουσίασε αυξημένη νέα παραγωγή στις ασφαλίσεις Υγείας, καθώς και στις εκτός Οχημάτων ασφαλίσεις Ζημιών. Στον κλάδο Οχημάτων αύξησε τον ασφαλισμένο στόλο κατά 12.000, φθάνοντας τα 511.000 συμβόλαια, ενώ η Βοήθεια (οδική και άμεση ιατρική) έφθασε στα 1,1 εκατ. συμβόλαια.

    Διαβάστε ακόμα: Τράπεζα Πειραιώς: Την Πέμπτη το πρόγραμμα (με super κίνητρα έως 66 μισθών) εθελουσίας για 2.600 άτομα

    illustrate



    ΣΧΟΛΙΑ