• Business

    Έκλεισε… μέχρι νεωτέρας το Odeon Starcity στη Συγγρού – Τι συμβαίνει

    • NewsRoom
    nova cinema odeon marousi

    Κινηματογράφος


    Με μία λιτή ανακοίνωση στα social media το κοινό ρνημερώθηκε για τη διακοπή λειτουργίας, μέχρι νεωτέρας, το πολύ-σινεμά Odeon Starcity επί της Λ. Συγγρού.

    Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «λόγω προβλήματος ο κινηματογράφος Odeon Starcity, θα παραμείνει κλειστός για μερικές ημέρες» και πλέον έχουν διακοπεί οι προβολές.

    Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει με τη γνωστή αλυσίδα σινεμά, η εξέλιξη αυτή συνδέεται με ένα ευρύτερο πλέγμα ανακατατάξεων σε εμπορικά κέντρα – πολύ-σινεμά.

    Το συγκρότημα που φιλοξενεί το Odeon Starcity περιήλθε στην κατοχή της θυγατρικής της Εθνικής. Η κίνηση έγινε με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης με την εταιρεία «Δρομέας Ακινήτων».

    Η μέχρι πρότινος διαχειρίστρια εταιρεία Odeon Entertainment φαίνεται πως έπεσε κι αυτή θύμα της κρίσης των τελευταίων ετών, με υποχρεώσεις που ανέρχονταν το 2018 σε ποσό άνω των 5,4 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία πέρυσι κατέγραψε μειωμένο κύκλο εργασιών ύψους 13,5 εκατ. από 14,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, ενώ παρουσίασε και ζημιές μισού εκατ. ευρώ.

    Παραμένει άγνωστο εάν η παύση λειτουργίας των πολυσινεμά είναι οριστική ή προσωρινή, έως την εξεύρεση μιας λύσης ασφαλείας που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Odeon Starcity.



    ΣΧΟΛΙΑ