• Business

    Εκδικάστηκε η αίτηση προστασίας του ΘΕΣγάλα – Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές

    Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΘΕΣγάλα, κ. Θανάσης Βακάλης


    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδίκαση της αίτησης του ΘΕΣγάλα για υπαγωγή στο άρθρο 106Α του Πτωχευτικού Κώδικα, με την οποία ζητά παράταση της προστασίας από τους πιστωτές μέχρι την κατάθεση του αιτήματος εξυγίανσης.

    Η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται πως θα εκδοθεί σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, ενώ υπέρ της αίτησης του συνεταιρισμού τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Θεσσαλίας και Eurobank), οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν λαμβάνειν περίπου 7 εκατ. ευρώ.

    Κύκλοι του ΘΕΣγάλα επισημαίνουν πως ο συνεταιρισμός με την παραπάνω κίνηση επιδιώκει να εξασφαλίσει τον απαραίτητο χρόνο, προκειμένου να διαμορφώσει μαζί με τους πιστωτές και τους συμβούλους (Deloitte), το σχέδιο εξυγίανσης που στη συνέχεια θα υποβάλλει στο δικαστήριο προς έγκριση, με βάση τις προβλέψεις του άρθρου 106Β.

    Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για τη μορφή που θα έχει το σχέδιο εξυγίανσης και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση της «περιπέτειας» που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός.

    Υπενθυμίζεται ότι ο ΘΕΣγάλα είχε κατατεθεί στις 25 Ιανουαρίου αίτηση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές, -την οποία και εξασφάλισε μέχρι τις 22 Μαρτίου- καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

    Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την απόφαση της οικογένειας Καντώνια να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΘΕΣγάλα καθώς οι Θεσσαλοί επιχειρηματίες της Cosmos Aluminium κατέληξαν πως δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια εξυγίανσης του συνεταιρισμού υπό τις παρούσες συνθήκες, ύστερα από την ολοκλήρωση εκτεταμένου ελέγχου που πραγματοποίησαν στα οικονομικά του στοιχεία.

    Στο μεταξύ, ο συνεταιρισμός που έκανε μόδα τους αυτόματους πωλητές γάλακτος στην Ελλάδα και γνώρισε πρωτοφανή ανάπτυξη στα χρόνια της κρίσης συνεχίζει τη λειτουργία του, ανοίγοντας μάλιστα πρόσφατα νέο κατάστημα. Ωστόσο, εάν δεν υπάρξει θετική έκβαση στο εγχείρημα διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε το πρωτοποριακό εγχείρημα θα έχει μια μάλλον άδοξη κατάληξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θ. Βακάλης (ΘΕΣγάλα): Η απότομη προσγείωση ενός γιατρού που θέλησε να αλλάξει την αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΕΣγάλα: Τι αναφέρει η εταιρεία για την προσφυγή στο άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Μυτιληναίος: «Στην Ελλάδα το κράτος στραγγαλίζει τη βιομηχανία»



    ΣΧΟΛΙΑ