• Business

    ΘΕΣγάλα: Η οικογένεια Καντώνια ρίχνει «σωσίβιο» στον συνεταιρισμό γάλακτος

    • NewsRoom

    Ξενοφών Καντώνιας με τους γιους του, Ιωάννη και Θεόδωρο


    Την «ανάσταση» του σήματος ΘΕΣγάλα του ομώνυμου θεσσαλικού συνεταιρισμού γάλακτος, θα επιδιώξει η οικογένεια Καντώνια η οποία φαίνεται ότι έφτασε σε συμφωνία για τη διάσωσή της. Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ η σύσταση της εταιρείας COSMOS ΘΕΣ Γάλα Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. στην οποία μοναδικός μέτοχος είναι η Cosmos Investment, συμφερόντων της οικογένειας Ξενοφόντα Καντώνια, του επιχειρηματία που έγινε ευρύτερα γνωστός από την ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και σήμερα δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο του αλουμινίου.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, αντικείμενο της εταιρείας, η οποία ξεκινάει με μετοχικό κεφάλαιο 3,5 εκατ. ευρώ, είναι το χοντρικό και λιανικό εμπόριο γάλακτος, γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, η παραγωγή βουτύρου, το εμπόριο χυμών φρούτων και λαχανικών κ.α.

    Για τρίτη φορά, λοιπόν, θα επιχειρηθεί από τον επιχειρηματία Καντώνια να αναλάβει το σήμα ΘΕΣγάλα, το οποίο χάθηκε πριν καιρό βουλιάζοντας στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

    Ο συνεταιρισμός ο οποίος δημιουργήθηκε το 2011 έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τους αυτόματους πωλητές που είχε αναπτύξει αρχικά της Λάρισα και στην συνέχεια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το 2021 ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα παρουσίασε αρνητικά ίδια κεφάλαια 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τις μακροπρόθεσμες δανειακές του υποχρεώσεις να ανέρχονται στα 6,9 εκατομμύρια ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΘΕΣγάλα: Έκλεισαν και τα τελευταία ΑΤΜ – “Λευκή πετσέτα” ή σωτήριος στρατηγικός επενδυτής;



    ΣΧΟΛΙΑ