• Business

    Eυτύχης Βασιλάκης: Δεν αρκεί μόνο το Ελληνικό-Κρίσιμη η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου για τον τουρισμό της Αθήνας

    AEGEAN: Τι φέρνει η επιτυχημένη στρατηγική του Ευτύχη Βασιλάκη - Οι προκλήσεις του 2022

    Ευτύχης Βασιλάκης


    “Δεν αρκεί μόνο το Ελληνικό, χρειάζεται να προχωρήσει η ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου για να υπάρξουν πολλές τουριστικές επιλογές και μια ολοκληρωμένη εικόνα της πόλης για να δούμε σημαντική αύξηση του τουρισμού στην Αθήνα”, σημείωσε ο Πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης της Aegean για το πρόγραμμα  του 2020.

    Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις του για τον τουρισμό της Αθήνας, σημείωσε, ότι θα ήταν εξαιρετικά αν αυξανόταν από τα 6 εκ. τουρίστες που είναι σήμερα κατά 10% ετησίως για τα  επόμενα 7 χρόνια, τονίζοντας όμως ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι αποτέλεσμα ενός συνόλου παραγόντων και αναβαθμίσεων. Όσον αφορά στη συμμετοχή στη Lamda σημείωσε ότι η Aegean θα διατηρήσει το ποσοστό που έχει συμμετέχοντας στην αύξηση, αλλά δεν θα το αυξήσει.

    Νέα εποχή για την Aegean, έρχονται το 2020 τα πρώτα 6  νέα αεροσκάφη

    H σταδιακή παράδοση από φέτος των νέων 46 αεροσκαφών που έχει παραγγείλει η Aegean, σηματοδοτεί μια νέα εποχή ανάπτυξης για την εταιρεία. Τα πρώτα 6 θα ενισχύσουν το στόλο της από το 2020, ενώ θα συνεχίσουν να προστίθενται από 10 νέα αεροσκάφη το χρόνο, τα επόμενα 5 χρόνια. Τα νέα αεροσκάφη, είναι μικρότερης κατανάλωσης καυσίμων με αποτέλεσμα να αυξάνουν την αποδοτικότητα για την εταιρεία και να μειώνουν κατά 15% τους ρύπους και το θόρυβο, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας στις διεθνείς πτήσεις.

    Η νέα επένδυση αποτελεί την αφετηρία μιας νέα εποχής για την Aegean, που έκλεισε 20 χρόνια ζωής και διαρκούς μεγέθυνσης. Σήμερα διαθέτει 65 αεροσκάφη από 30 πριν από 6 χρόνια, ενώ με την ολοκλήρωση του νέου προγράμματος που θα ανανεώσει το στόλο της εταιρείας, αναμένεται να φτάσει στα 80 αεροσκάφη.

    Η ενδυνάμωση της Aegean τόσο με το πρόγραμμα του 2020 όσο και τα επόμενα χρόνια, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην αύξηση της τουριστικής κίνησης τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, καθώς μεγάλα έργα και μεγάλες αναπλάσεις αναμένονται τα επόμενα χρόνια και στις δύο πόλεις.

    Αυξάνει κατά 1,1 εκατ. τις θέσεις εξωτερικού το 2020

    Μεγαλύτερο μερίδιο στη διεθνή επιβατική κίνηση από και προς την Ελλάδα θα έχει το 2020 η Aegean, καθώς με βάση το πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες για το 2020 αυξάνει κατά 1,5 εκ. τις συνολικές θέσεις στις πτήσεις της εταιρείας, από τις οποίες οι 1,1 εκ. θέσεις είναι εξωτερικού.

    Συνολικά η εταιρεία προσθέτει 11 νέα δρομολόγια εξωτερικού, από τα οποία τα 6 είναι από Θεσσαλονίκη (, τα 4 από Αθήνα και 1 από Κέρκυρα.

    Το 2020 είναι η χρονιά που η εταιρεία θα δώσει ειδική έμφαση στη Θεσσαλονίκη, αναβαθμίζοντας την παρουσία της στον αεροσταθμό, διπλασιάζει την έκταση του lounge στα 500 τ.μ. με το ξεκίνημα του νέου αεροσταθμού, προσθέτει ένα αεροσκάφος, και 8 νέους προορισμούς (2 στο εσωτερικό σε Λήμνο και Ικαρία και 6 στο εξωτερικό προς Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βερολίνο.)

    Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης στην παρουσίαση του νέου προγράμματος της Aegean για το 2020 που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει προσπάθεια να κρατηθούν κάποιες από τις πτήσεις και τον χειμώνα, ώστε να επεκταθεί η σεζόν.

    Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Δ. Γερογιάννη, το 2020 οκτώ αεροσκάφη της Aegean θα εκτελούν από τη Θεσσαλονίκη δρομολόγια προς 32 προορισμούς από 24 σήμερα και οι διαθέσιμες θέσεις θα φθάσουν τις 3,15 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25%. Σημειώνεται ότι θα αυξηθεί και η χωρητικότητα των θέσεων στις πτήσεις προς Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ και Παρίσι.

    Νέα βάση στην Κέρκυρα και πτήση Κέρκυρα-Παρίσι

    Όπως είπε ο κ. Γερογιάννης, το 2020 θα είναι για την εταιρεία μία αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Με στόχο τη διεύρυνση κάλυψης των μεγάλων τουριστικών αγορών η Aegean δημιουργεί βάση στην Κέρκυρα, την 8η βάση της σε Ελλάδα και Κύπρο. Για το 2020 ξεκινά από εκεί το πρώτο δρομολόγιο τακτικών πτήσεων Κέρκυρα-Παρίσι και 12 προορισμοί charter πτήσεων, προσφέροντας επιπλέον 95.000 θέσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του τουρισμού του νησιού.

    Το 2020 η σημαντική αύξηση χωρητικότητας στο δίκτυο της Αθήνας θα προέλθει, για άλλη μια φορά, από την προσφορά μεγαλύτερης συχνότητας υπαρχόντων δρομολογίων, τη διεύρυνση του διαστήματος εξυπηρέτησης περισσότερων προορισμών και την προσθήκη τεσσάρων νέων προορισμών (Μπιλμπάο, Νυρεμβέργη, Πάφος, Μπέρμινχαμ).

    «Με 11 νέα δρομολόγια, 1,5 εκ. επιπλέον θέσεις 19,2 εκατ. διαθέσιμες θέσεις συνολικά, και φυσικά με την παραλαβή των πρώτων 6 αεροσκαφών της οικογένειας A320neo δημιουργούμε παράλληλα νέο μίγμα ανάπτυξης για την εταιρεία μας. Φέτος, παράλληλα με την ανάπτυξη της Αθήνας η ενίσχυση της Θεσσαλονίκης, αλλά και η νέα βάση στην Κέρκυρα βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματός μας. Πιστεύουμε ότι μέσα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας, αλλά και τις συμπράξεις και συνεργασίες που υλοποιούμε με φορείς των πόλεων και των περιοχών της χώρας, σταδιακά διαμορφώνουμε το κατάλληλο προϊοντικό μείγμα για τη διάχυση του τουρισμού αλλά και την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

    Απόστολος Τζιτζικώστας: Ανοίγονται μεγάλες προοπτικές για την πόλη

    Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση της προυσίασης του προγράμματος της Aegean, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι η Aegean αναδεικνύει την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας στο εξωτερικό. «Η αύξηση σχεδόν κατά 25% των δρομολογίων εξωτερικού μας δίνει χαρά γιατί θα έχουμε ένα ακόμη όπλο για να κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία πρωταγωνίστρια στον εισερχόμενο τουρισμό. Η εταιρεία επενδύει στη Θεσσαλονίκη σε μία εποχή που ανοίγονται μεγάλες προοπτικές για την πόλη. Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε», τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας.

    Κωνσταντίνος Ζέρβας: Aegean παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας χαιρέτισε την ενίσχυση της παρουσίας της Aegean στη Θεσσαλονίκη και ειδικά τη δρομολογούμενη αναβάθμιση του lounge. « Η Aegean παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης, συμβάλλει στις θέσεις εργασίας και στη μείωση περιβαλλοντικού αποτύπωματος. Θα χαρούμε πολύ στην πόλη που σχεδιάζουμε την επόμενη δεκαετία και θα έχουν ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο, το λιμάνι και το μετρό να έχουμε και τη δική σας βοήθεια, ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει μια ευρωπαϊκή μητρόπολη», σημείωσε ο κ.Ζέρβας.



    ΣΧΟΛΙΑ