• Business

    Ευτύχης Βασιλάκης: Τα πρώτα βήματα της Fraport είναι θετικά

    Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Air


    Θετική εξέλιξη που θα βοηθήσει τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport-Slentel ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Aegean.

    Από τον πρώτο καιρό παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, υπό το σχήμα της Fraport, η πρώτη εντύπωση είναι θετική”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλάκης, αποτιμώντας θετικά τις κινήσεις της κοινοπραξίας στον πρώτο μήνα από την ανάληψη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων των 14 αεροδρομίων. Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στις προσπάθειες αναβάθμισης που έχουν γίνει όσον αφορά στην ασφάλεια και την καθαριότητα, ενώ σχετικά με το πότε θα γίνουν αισθητές οι πρώτες βελτιώσεις στις υποδομές των αεροδρομίων, εκτίμησε ότι λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης τους επόμενους μήνες, αυτό θα γίνει από το ερχόμενο φθινόπωρο.

    Ο αντιπρόεδρος της Aegean στάθηκε ιδιαίτερα στη δέσμευση της Fraport να μην προχωρήσει σε αύξηση του κόστους για τις αεροπορικές εταιρείες προτού ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων, μία δέσμευση που χαρακτήρισε ως θετική.

    Όσον αφορά στα αποτελέσματα της Aegean για το πρώτο τρίμηνο του 2017, παρατήρησε ότι παρά την αδύναμη εσωτερική ζήτηση και το δύσκολο ξεκίνημα του έτους, λόγω εποχικότητας, όλα δείχνουν ότι θα καταγραφούν υψηλά ποσοστά πληρότητας, με την πορεία των προκρατήσεων να χαρακτηρίζεται θετική. Παράλληλα, επανέλαβε την απόφαση της διοίκησης της εταιρείας να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της με επίκεντρο το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, στο οποίο αναγνωρίζει αξιόλογες προοπτικές ανάπτυξης.

    Εξέφρασε ακόμα την ελπίδα να βρεθούν λύσεις για την ενεργοποίηση των υδροπλάνων στην ελληνική αγορά, και ειδικότερα σε “μικρά και περίεργα”, όπως είπε, αεροδρόμια, ώστε να λειτουργούν παράλληλα με το υφιστάμενο αεροπορικό δίκτυο.

    Τέλος, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκτίμησε ότι βαίνει προς σταθεροποίηση “με μια μικρή αναπτυξιακή χροιά”, με το βλέμμα στην επικείμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την άρση της αβεβαιότητας που έπληξε την αγορά τους τελευταίους μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί δεν μπορεί η κυβέρνηση να μετατρέψει τα 140 προαπαιτούμενα σε νόμους;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαϊνόπουλος: Σε πλειστηριασμό και το μεγάλο ακίνητο της Promot στη Νέα Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανατροπή στην υπόθεση πτώχευσης της Alpha Grissin, με παρέμβαση των τραπεζών – Μπαίνει ειδικός διαχειριστής;



    ΣΧΟΛΙΑ