• Business

    Αιφνιδιαστική πολιτική παρέμβαση του Σωκράτη Κόκκαλη

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


    Πολιτική παρέμβαση για τα τεκταινόμενα στην επιχειρηματική ζωή της χώρας και όχι μόνο, έκανε μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου Intralot, ο πρόεδρος του Σωκράτης Κόκκαλης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας δεν συνηθίζει να εκφράζεται δημοσίως και να καυτηριάζει σημαντικά πολιτικά γεγονότα. Το γεγονός και μόνο αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει την Κυβέρνηση και να ασχοληθεί περισσότερο με την βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

    Ο επιχειρηματίας, αφου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ζητούμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί χωρίς τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων από το κράτος, άφησε αιχμές εναντίον των κυβερνήσεων διαχρονικά. Ο κ. Κόκκαλής σημείωσε ότι ουδέποτε έχουν στηρίξει το επιχειρείν ουσιαστικά όπως πράττουν άλλες χώρες, φέρνοντας για παράδειγμα την Τουρκία μεταξύ άλλων. Μάλιστα, προχωρώντας σε ένα καυστικό σχόλιο πρότεινε, με σκωπτική διάθεση, “να διαγραφεί η λέξη ανάπτυξη από όλες τις ομιλίες των ελλήνων πολιτικών”, διότι χωρίς τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων από το κράτος ο στόχος της ανάπτυξης θα παραμείνει ουτοπικός.

    Επιχειρηματολογώντας, έφερε ως παράδειγμα την Τουρκία η οποία για μία περίπου δεκαετία και έως τα τέλη του 2000 αντιμετώπιζε σοβαρή οικονομική κρίση, πέτυχε ωστόσο να αντιπαρέλθει τις δυσκολίες και να σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη, καθώς απέκτησε μία κυβέρνηση που στήριξε τις επιχειρήσεις, έχοντας βεβαίως την ευελιξία ενός εθνικού νομίσματος. “Η Ελλάδα αναγκάζεται να έχει το πιο σκληρό νόμισμα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για αυτό”, σημείωσε ο κ.Κόκκαλης.

    Προχωρώντας στην τοποθέτησή του, ο κ. Κόκκαλης χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι μία εταιρεία σαν την Intralot, με πρωτοποριακή τεχνολογία, που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους, ποτέ δεν έτυχε ουσιαστικής υποστήριξης των ελληνικών κυβερνήσεων. “Αυτό δεν αφορά μόνο την Intralot αλλά πολλές ελληνικές εταιρείες και είναι ο βασικός λόγος που η χώρα αναγκάζεται να προχωρεί σε αύξηση του δανεισμού της σε απαράδεκτα επίπεδα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να αντιληφθεί ότι το χρέος αυτό δεν είναι βιώσιμο”.

    Στο πλαίσιο της Γ.Σ., η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι βασικό στόχο αποτελεί η ανάπτυξη μέσω μίας ευέλικτης εταιρικής δομής για τη δημιουργία υψηλών ταμειακών ροών. Κύριες προτεραιότητες είναι η απομόχλευσης και η αναχρηματοδότηση του δανεισμού ώστε ο τελευταίος να υποχωρήσει κάτω από δύο φορές το EBITDA του ομίλου. Σημειώνεται πως όλα τα θέματα της Γ.Σ. που τέθηκαν, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/kakourgimatikes-dioxis-gia-ta-thalassodania-tis-probank-se-pious-dothikan-episfali-dania/48540

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

     



    ΣΧΟΛΙΑ