• Business

    Ευχάριστες εκπλήξεις από Costamare και τον Κ. Κωνσταντακόπουλο

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος,

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Επικεφαλής COSTAMARE.


    Ευχάριστες εκπλήξεις επεφύλασσε στα αποτελέσματα τριμήνου της η Costamare του Κωνσταντίνου Κωνσταντακόπουλου, ανακοινώνοντας μεγαλύτερα κέρδη από αυτά που αναμένονταν, αλλά και ένα νέο δάνειο με το οποίο θα χρηματοδοτήσει την απόκτηση δύο νέων πλοίων.

    Η Costamare ανακοίνωσε κέρδη της τάξεως των 31,9 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, μειωμένα κατά 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το 2015, αλλά ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή «έκλεισαν» στα 42 λεπτά του δολαρίου ανά μετοχή, δύο σεντς πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών.

    Μάλιστα, η Costamare ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός σχεδίου επανεπένδυσης μερισμάτων στην εταιρεία, με την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, που κατέχει το 65% των μετοχών, να δίνει το καλό παράδειγμα, τονίζοντας ότι θα επανεπενδύσει στην εταιρεία το σύνολο του μερίσματός της για το δεύτερο τρίμηνο.

    «Σε ένα περιβάλλον αγοράς με δυσκολίες, ο βασικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε τη ρευστότητα και να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας», δήλωσε σχετικά ο οικονομικός διευθυντής της Costamare, Γρηγόρης Ζήκος, προσθέτοντας: «Το διοικητικό συμβούλιο θα συνεχίσει να επανεξετάζει την πολιτική μας ως προς τα μερίσματα, με βάση τις συνθήκες στην αγορά και τις απαιτήσεις για ρευστότητα».

    Παράλληλα, η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη Costamare ανακοίνωσε τη λήψη ενός δανείου ύψους 88 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση της κατασκευής δύο νέων πλοίων χωρητικότητας 11.000 teu στα ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries στις Φιλιππίνες.

    Πέρα από τη δανειοδότηση αυτή, που αναμενόταν εδώ και καιρό, η Costamare ανακοίνωσε δύο ακόμα συμφωνίες χρηματοδότησης: Μία πιστωτική διευκόλυνση ύψους 39 εκατομμυρίων δολαρίων για το χωρητικότητας 8.500 teu Navarino (έτος κατασκευής 2010) και μία συμφωνία sale-and-leaseback για τα χωρητικότητας 8.800 teu MSC Athens και MSC Athos (έτος κατασκευής 2013).

    Όπως γράφαμε στο mononews.gr , η Costamare αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς στη Wall Street, αν και οι αναλυτές αμφιβάλλουν αν θα είναι σε θέση να διατηρήσει τα πλουσιοπάροχα μερίσματά της προς τους επενδυτές τα επόμενα χρόνια.

    Σημειώνεται ότι η Costamare κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Με 42 χρόνια ζωής στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία, διαθέτει στόλο 72 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας περίπου 467.000 ΤΕU, ενώ έχει παραγγείλει άλλα 12 νεότευκτα πλοία.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/ptsakos-dikeosi-meta-apo-12-chronia-gia-tin-tsakos-stin-ipothesi-tou-athos/64249



    ΣΧΟΛΙΑ