• Business

    Αδελφοί Δομαζάκη: Εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση στη Γενική Συνέλευση της Creta Farms

    • NewsRoom

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Σε «μητέρα των μαχών» τείνει να εξελιχθεί, όπως όλα δείχνουν, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Creta Farms, με τα δύο «στρατόπεδα» των αδελφών Δομαζάκη να προσθέτουν συνεχώς θέματα στην ημερήσια ατζέντα, εγείροντας ο καθένας τις δικές του απαιτήσεις έναντι του άλλου.

    Συγκεκριμένα, η πλευρά του Κωνσταντίνου Δομαζάκη προτείνει την εκλογή του Πέτρου Μαραβελάκη στη θέση του παραιτηθέντος Αλέξανδρου Στρίμπερη και ζητά ενημέρωση για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας, ενώ η πλευρά του Εμμανουήλ Δομαζάκι ζητά να ενημερωθεί η Γενική Συνέλευση αφενός για τις απαιτήσεις του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, αλλά και ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την διασφάλιση της αξιοπιστίας της εταιρείας στην αγορά και για να αρθεί η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής.

    Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, κατόπιν αιτήσεων των μετόχων της Εταιρείας κ.κ. α) Κωνσταντίνου Δομαζάκη και β) Εμμανουήλ Δομαζάκι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας προσέθεσε, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό, στην ημερήσια διάταξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τα παρακάτω πρόσθετα θέματα και δημοσιεύει, αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη της ως άνω Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με την προσθήκη των υπ’ αριθμ. 10, 11, 12, και 13, θεμάτων.

    Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

    ΘΕΜΑ 1: Ανάκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου για πενταετή θητεία από την ημερομηνία εκλογής αυτού, συμφώνως προς τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 2 του Καταστατικού.

    ΘΕΜΑ 2: Ορισμός Ανεξάρτητων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

    ΘΕΜΑ 3: Ανάκληση των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας και εκλογή κατ’ άρθρο 44 Ν. 4449/2017, μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας.

    ΘΕΜΑ 4: Έγκριση συναφθείσας σύμβασης με την εταιρεία «NOVAPLOT ENTERPRISES LTD» για παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης σημάτων και ευρεσιτεχνιών.

    ΘΕΜΑ 5: Αξιολόγηση της αποδοτικότητας της συνεργασίας και των εν γένει δοσοληψιών της εταιρείας με την εταιρεία «NOVAPLOT ENTERPRISES LTD» κατά τη χρονική περίοδο 2015-2017. Λήψη αποφάσεων.

    ΘΕΜΑ 6: Εξουσιοδότηση για την υποβολή καταγγελίας προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την άσκηση αγωγής κατά ανταγωνιστριών εταιρειών για αθέμιτες ανταγωνιστικές πρακτικές.

    ΘΕΜΑ 7: Αξιολόγηση της αποδοτικότητας των ακόλουθων έργων της εταιρείας: α) «ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ κατά το έτος 2011» με κωδικό έργου 71001080 και β) «ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ κατά τα έτη 2013-2014» με κωδικό έργου 71001280.

    ΘΕΜΑ 8: Ενημέρωση σχετικώς με τους προμηθευτές της εταιρείας εταιρείες «K. MEDIA ΙΚΕ», «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε», «METALO LTD», «FOOD PROCESSING ENGINEERING SYSTEMS LIMITED».

    ΘΕΜΑ 9: Συζήτηση επί της χρηματοδότησης ποσού 11.651.814,33 ευρώ που υποστηρίζει ο μέτοχος της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης, ότι παρέσχε προς την εταιρεία κατά τη χρονική περίοδο 2005- 2006.

    Τα ακόλουθα δύο πρόσθετα θέματα σύμφωνα με την από 21-05-2019 αίτηση του μετόχου κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη:

    ΘΕΜΑ 10: Έγκριση εκλογής, κατά άρθρο 22 του Καταστατικού της εταιρείας και των νόμων 4548/2018 και α. 3 Ν. 3016/2002, του συμβούλου Πέτρου Μαραβελάκη του Ευαγγέλου, που εκλέχθηκε προσωρινά από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, κατά την συνεδρίασή του, της 24/04/2019, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, στη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., κ. Αλέξανδρου Στρίμπερη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, στις 02/04/2019 – Αντικατάσταση Εκλεγέντος.

    ΘΕΜΑ 11: Παροχή πληροφοριών για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας ιδίως αναφορικά με τα θέματα που περιέχονται στην ημερήσια διάταξη της παρούσας Γενικής Συνέλευσης, αλλά και στα όσα ενσωματώνονται στο από 6/05/2019 αίτημα του Κωνσταντίνου Δομαζάκη προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

    Τα ακόλουθα δύο πρόσθετα θέματα σύμφωνα με την από 22-05-2019 αίτηση του μετόχου κ. Εμμανουήλ Δομαζάκι:

    ΘΕΜΑ 12: Ενημέρωση της Γ.Σ. για α) τις απαιτήσεις που προέβαλε ο κ. Κων/νος Δομαζάκης στις 2.4.2019, β) τα μέτρα που έλαβε το Δ.Σ. της εταιρείας προς διερεύνηση του θέματος και, γενικώς, για την διασφάλιση της αξιοπιστίας της εταιρείας στην αγορά, γ) τους λόγους που οδήγησαν σε εκπρόθεσμη δημοσίευση των Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρείας, δ) την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας από την Αγορά Αξιών του Χ.Α. και ε) τα μέτρα που έλαβε και θα λάβει η εταιρεία προς άρση του καθεστώτος αναστολής διαπραγμάτευσης.

    ΘΕΜΑ 13: Τροποποίηση του Άρθρου 22 του Καταστατικού – Εναρμόνιση με το άρθρο 82 παρ 2 του Ν. 4548/2018.



    ΣΧΟΛΙΑ