• Business

    Ευρωζώνη: Η χειρότερη των τελευταίων χρόνων η απόδοση των επιχειρήσεων τον Μάρτιο

    • NewsRoom
    Έρευνα ΣΕΒ: Αυτά είναι τα 11 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση

    1/2 γυναικων αντιμετωπιζει δυσχέρειες στην επαγγελματικής της πορεία


    Πολύ χειρότερες από το αναμενόμενο ήταν οι επιδόσεις των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Μάρτιο, σε σχέση με τα όσα αναμένονταν, όπως αποκαλύπτει η τελευταία έρευνα για τον δείκτη PMI. Πρακτικά, η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν έξι ετών, λόγω της μεγάλης μείωσης της ζήτησης.

    Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για την Ευρωζώνη υποχώρησε τον Μάρτιο στις 51,3 μονάδες, από τις 51,9 μονάδες του Φεβρουαρίου. Η τιμή ήταν χαμηλότερη από την ενδιάμεση πρόβλεψη οικονομολόγων, σε έρευνα του Reuters, για 52,0 μονάδες.

    Ο προκαταρκτικός δείκτης PMI, για τον τομέα της μεταποίησης, υποχώρησε στις 47,6 μονάδες, από τις 49,3 του Φεβρουαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013 και πολύ χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

    Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν μέτρια αύξηση στις 49,5 μονάδες, ενώ ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος αναλυτής ανέμενε να διαμορφωθεί στις 48,4 μονάδες.

    Ο δείκτης της παραγωγής βυθίστηκε σε χαμηλό έξι ετών στις 47,7 από τις 49,4 μονάδες.

    Σε μια εξέλιξη που αποτυπώνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια της Ευρωζώνης, ο δείκτης νέων παραγγελιών μειώθηκε στις 44,5, από τις 46,3 μονάδες, ένα επίπεδο που έχει να καταγραφεί από τα τέλη του 2012.

    Η ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών επιβραδύνθηκε, συμβαδίζοντας με τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Ο σχετικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 52,7 μονάδες από τις 52,8 μονάδες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ντράγκι: Η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη συνεχώς επιβραδύνεται – Νέα βοήθεια στις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευρωζώνη: Νέα επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ΕΚΤ αναγνωρίζει την επιβράδυνση της οικονομίας στην Ευρωζώνη



    ΣΧΟΛΙΑ