• Business

    ΕΕ: Διακοπή κονδυλίων προς την Ελλάδα για…προληπτικούς λόγους!


    Τη διακοπή κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα αποφάσισε, νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνολικού ύψους 13,5 εκατ. ευρώ. Αιτία αυτής της κίνησης, αποτελεί η στρέβλωση ανάθεσης έργων δημοσίων συμβάσεων.

    Η απόφαση αυτή ελήφθη, έπειτα από σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, που εκδόθηκε στις 17 Μαΐου, αναφορικά με την ύπαρξη καρτέλ στον τομέα των κατασκευών.

    Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε επιστολή της προς τις ελληνικές αρχές,  πρόκειται για προληπτικό και προσωρινό μέτρο, στο πλαίσιο μιας τυπικής διαδικασίας, η οποία στοχεύει στην προστασία του προϋπολογισμού της ΕΕ.

    Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, ώστε να αρθεί η απόφαση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να αρχίσουν ξανά οι πληρωμές. Βέβαια, τονίζεται ότι το ποσό των 13 εκατομμυρίων, που δεν καταβλήθηκε είναι σχετικά μικρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι συνολικά η Ελλάδα λαμβάνει 20 δισεκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την περίοδο 2014-2020.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/pos-dimitris-mantzounis-tis-alpha-bank-ekane-skoni-tous-egkirous-analites-tis-bofa-merrill-lunch/59633

     



    ΣΧΟΛΙΑ