• Business

    «Έδωσαν τα χέρια» FF και ομολογιούχοι – Κατ’ αρχήν συμφωνία

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Σε κατ’ αρχήν συμφωνία κατέληξαν η διοίκηση της Folli Follie και οι ομολογιούχοι, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστοί οι όροι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πλευρές ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν σχεδόν οκτώ ώρες «έδωσαν τα χέρια» καθώς πέτυχαν να γεφυρώσουν το χάσμα που τους χώριζε και να βρουν κοινό τόπο.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει συμφωνία και για την ενδιάμεση χρηματοδότηση που θα συνεισφέρουν οι ομολογιούχοι, παρά τις υψηλές  απαιτήσεις που είχαν αρχικά, και οι οποίες φάνηκε προς στιγμήν να τινάζουν στον αέρα τις συνομιλίες.

    Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Folli και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις.

    Η παραπάνω εξέλιξη είναι μια φιλόδοξη αρχή στην προσπάθεια διάσωσης και όχι το τέλος. Θα πρέπει να εκπληρωθούν μια σειρά από προϋποθέσεις και όρους που καθόλου εύκολοι δεν είναι.

    Τρελές απαιτήσεις έχουν οι ομολογιούχοι από τη Folli Follie

    Νωρίτερα το mononews είχε αναφέρει για το θέμα, ότι σε σκληρό πόκερ εξελίσσονταν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση της Folli Follie και τους ομολογιούχους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομολογιούχοι εμφανίζονταν εξαιρετικά διεκδικητικοί και απαιτούσαν υψηλές εξασφαλίσεις για τη συμμετοχή τους στο σχέδιο διάσωσης της πολύπαθης εταιρείας.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το μεγαλύτερο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις ήταν τα χρήματα που καλούνται να συνεισφέρουν οι ομολογιούχοι και η απόδοση που ζητούν, η οποία ξεπερνά το 60%. Μία τρελή απαίτηση, όπως χαρακτηρίζεται από ορισμένες πλευρές της εταιρείας, καθώς θα αυξήσει το βάρος που θα κληθεί να διαχειριστεί η εταιρεία την «επόμενη ημέρα».

    Ωστόσο, οι στιγμές για το μέλλον της Folli Follie είναι κρίσιμες και η επίτευξη συμφωνίας στο αμέσως επόμενο διάστημα θεωρείται μονόδρομος. Τα ταμειακά διαθέσιμα και η ρευστότητα της εταιρείας έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, με δεδομένο μάλιστα πως δεν προχώρησε την τελευταία στιγμή, παρότι βρέθηκε ενδιαφερόμενος επενδυτής, η πώληση περιουσιακών στοιχείων για την εξασφάλιση επιπλέον ρευστότητας, όπως της θυγατρικής Folli Follie Cosmetics, του ακινήτου στο Χονγκ Κονγκ και του ελικοπτέρου.

    Πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση δεν αποκλείουν πάντως, παρά το χάσμα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, να βρεθεί τελικά η «χρυσή τομή» και να υπάρξει συμφωνία, ακόμα και σήμερα.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως στην διαπραγματευτική ομάδα που πήρε θέση απέναντι στους ομολογιούχους, στη μαραθώνια συνάντηση που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στα κεντρικά γραφεία της Folli Follie στον Άγιο Στέφανο, προστέθηκε και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ενώ είναι παρόντα σχεδόν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Folli Follie: «Ραντεβού… στα τυφλά» η σημερινή συνάντηση με τους ομολογιούχους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελές απαιτήσεις έχουν οι ομολογιούχοι από τη Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ