ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε συζητήσεις βρίσκεται η ΕΧΑΕ με τη Euronext αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει η δεύτερη για εξαγορά του Ομίλου “Ελληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συζητήσεις συνεχίζονται και δεν έχει επέλθει προσώρας καμία συμφωνία.
Όπως διευκρινίζεται, η εταιρεία θα προβαίνει σε ενημέρωση σε περίπτωση που υπάρχει η οποιαδήποτε εξέλιξη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 1ης Ιουλίου 2025, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου “Ελληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε”. (“Εταιρεία” και το “Διοικητικό Συμβούλιο”) επιθυμεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ότι, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της αυτόκλητης πρότασης εξαγοράς με ανταλλαγή μετοχών από την Euronext, έχει εισέλθει σε συζητήσεις με την Euronext.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει να αξιολογεί την πρόταση σε πλήρη συμμόρφωση προς τις θεσμικές του υποχρεώσεις έναντι όλων των μετόχων και των λοιπών ενδιαφερόμενων μερών, και υποστηρίζεται από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο Morgan Stanley και εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία.
Σε περίπτωση που υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις, η Εταιρεία θα προβεί σε έγκαιρη και κατάλληλη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού».
Διαβάστε επίσης
Θα αυξηθούν οι παραδόσεις φορτηγών πλοίων το 2026 – Θα είναι το υψηλότερο επίπεδο της εξαετίας
Ντόναλντ Τραμπ: Επισκέπεται σήμερα Πέμπτη την Fed, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
ΕΚΤ: Συνεδριάζει για τα επιτόκια – Επικρατέστερο σενάριο η σταθερότητα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- BC Partners: Tι απαντούν στην επιστολή του κύκλου του Σόλακ, για την απομάκρυνσή του από την ηγεσία της United
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση στη Σκιάθο και στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου θα πραγματοποιήσει αύριο
- Νετανιάχου και Τραμπ: Κατεδαφίζονται οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα
- Ισραήλ: Θα επιτρέψει σε ξένες χώρες να ρίξουν βοήθεια στη Γάζα από αέρος
