• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    EasyJet: Κρήτη και Σαντορίνη «καίνε» τη μετοχή

    • Bloomberg
    easyJet

    Πηγή φωτογραφίας: commons.wikimedia


    Απώλειες έως 8,2% έφτασε να καταγράφει σήμερα η μετοχή της EasyJet, μετά τους νέους περιορισμούς που επέβαλε η Βρετανία για τα ταξίδια στο εξωτερικό, οι οποίοι και θα επηρεάσουν το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας.

    Ο μεγαλύτερος βρετανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους, ο οποίος σχεδίαζε να πετάξει με το 40% της κανονικής του δυναμικότητας στο τρέχον τέταρτο τρίμηνο, πλέον αναμένει ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη. Κι αυτό γιατί τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνοντας σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών τουριστικών προορισμών όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία.

    Η EasyJet ανακοίνωσε παράλληλα ότι δεν ισχύει πλέον η πρόβλεψή της για μικρότερες ζημίες στο τρέχον τρίμηνο, σε σύγκριση με το τρίμηνο που έκλεισε τον Ιούνιο, όταν και ενέγραψε ζημίες 324 εκατ. στερλινών ($426 εκατομμυρίων). Επιπλέον, δεν πρόκειται να δώσει οικονομικό guidance για τη νέα οικονομική χρήση που αρχίζει για την εταιρεία τον επόμενο μήνα.

    Πλήγμα και από τα ελληνικά νησιά

    Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων είναι και η Κρήτη και η Σαντορίνη, θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, γεγονός που κάνει ακόμη πιο έντονη τη σύγχυση που υπάρχει και περιπλέκει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το πού θα μπορεί να πετάξει κανείς απρόσκοπτα το επόμενο διάστημα.

    Να σημειωθεί πως η μετοχή της EasyJet καταγράφει απώλειες 58% φέτος, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να έχει υποχωρήσει στα 2,73 δισ. στερλίνες.

    Να προστεθεί ότι, όπως έγινε γνωστό, μετά την επιβολή των τελευταίων περιορισμών, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία TUI και Jet2 προχώρησαν στην ακύρωση διάφορων τουριστικών πακέτων για τα νησιά της Κρήτης, της Σαντορίνης, της Ζακύνθου και της Μυκόνου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ