• Business

    Domotel: Η οικογένεια Αλεξόπουλου εισέρχεται στη διαχείριση ξενοδοχείων

    Έβελυν Χριστοπούλου – Αλεξοπούλου


    Στον κλάδο της διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων που δεν ανήκουν ιδιοκτησιακά στο χαρτοφυλάκιό της επεκτείνεται η οικογένεια Αλεξόπουλου, γνωστή από την αλυσίδα Domotel με επτά μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

    To βήμα αυτό κάνει με την πλέον πρόσφατα ιδρυθείσα εταιρεία της οικογένειας, την DHR Services, που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλωνστην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

    Σήμερα, η DHR Services διαχειρίζεται δέκα ξενοδοχεία, τα επτά του χαρτοφυλακίου της Domotel και τρία που προσέθεσε στο portfolio της το 2023, μεταξύ αυτών το Radisson Blu Beach Resort στα Μάλια της Κρήτης και το Semeli Coast στη Μερχιά της Μυκόνου που ξεκινάει τη λειτουργία του το Πάσχα του 2024.

    Επίσης, η εταιρεία είχε αναλάβει το asset management του Euphoria στο Μυστρά, καθώς και τη διαχείριση των τριών ξενοδοχείων που απέκτησε η Goldman Sachs Asset Management στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής από τη G Hotels της οικογενείας Γρηγοριάδη.

    «Οι προοπτικές για το 2024 περιλαμβάνουν την επέκταση στο hotel management ως 3rd party operator επώνυμων ξενοδοχείων, ενώ σε αυτή τη φάση είμαστε σε διαδικασία επιλογής brand για συνεργάτες μας, το οποίο θα διαχειρίζεται η εταιρεία. Υπάρχουν ανοιχτά projects σε περιοχές όπως η Χίος, η Κως και η Κέρκυρα», είπε ο Γιάννης Χωμενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της DHR Services.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος είναι στα τέλη του 2024 η εταιρεία να έχει αναλάβει τη διαχείριση έως 20 μονάδων, ενώ τώρα επιχειρείται η είσοδος στην αγορά της Κύπρου.

    Συγκεκριμένα, οι συζητήσεις αφορούν τη διαχείριση ξενοδοχείου στη μαρίνα της Λεμεσού, όπου διαφαίνεται μεγάλη ανάπτυξη.

    Στο επίκεντρο η έλευση των branded ξενοδοχείων

    Ο λόγος για τον οποίο η οικογένεια Αλεξόπουλου με παρουσία στον τουρισμό από το 1964 επεκτείνεται στο hotel management είναι «το ενδιαφέρον των Ελλήνων ξενοδόχων να υιοθετήσουν ή να αλλάξουν brand διεθνούς αλυσίδας, ενδιαφέρον που δεν είχε εκδηλωθεί την προηγούμενη δεκαετία».

    Όπως τόνισε η συνιδρύτρια της DHR Services, Έβελυν Χριστοπούλου – Αλεξοπούλου, στο επίκεντρο είναι το μοντέλο μίσθωσης ξενοδοχείων, παρόλο που αν παρουσιαστεί ευκαιρία θα εξεταστεί και η εξαγορά μονάδας, ενώ η ίδια πρόσθεσε πως οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές σε Αθήνα και νησιωτική Ελλάδα.

    Η εταιρεία συνεργάζεται με τη Marriott και τη Hilton, ενώ το επόμενο μεγάλο project της αναμένεται στις Κυκλάδες.

    Να σημειωθεί πως ο τζίρος της DHR Services ανήλθε το 2022 στα 667.265 ευρώ, ενώ παρουσίασε κέρδη 227.777 ευρώ, όταν το 2021 ήταν ζημιογόνα

    Θυμίζουμε πως η Domotel της οικογένειας Αλεξοπούλου διαθέτει τα Domotel Kastri στην Κηφισιά, Domotel Olympia στη Θεσσαλονίκη, Domotel Xenia Volos στον Βόλο, Domotel Arni στην Καρδίτσα, Domotel Agios Nikolaos στα Σύβοτα, Domotel Neve στον Παλαιό Αγιο Αθανάσιο (Καϊμακτσαλάν) και Domotel Anemolia στην Αράχωβα.

    Από αυτά, ιδιόκτητα είναι τα ξενοδοχεία της Καρδίτσας και της Θεσσαλονίκης, υπό το καθεστώς μακροχρόνιας μίσθωσης λειτουργεί η μονάδα του Βόλου, ενώ μισθωμένο από την Τράπεζα Πειραιώς είναι το Domotel Kastri.

    H οικογένεια είχε δραστηριοποιηθεί παλιότερα στις κατασκευές, μέσω της Δομοτεχνικής, ενώ ο Απόστολος Αλεξόπουλος υπήρξε πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ από το 1995 έως το 1998.

    Διαβάστε επίσης:

    Ομόνοια: Ποιοι επενδύουν γύρω από την πλατεία – Το Μινιόν και τα νέα ξενοδοχεία

    Γραφεία: «Πρωταθλήτρια» η Εθνική στα deals των 450 εκατ. ευρώ του 2023

    Πώς θα λειτουργήσει το πρώτο κρατικό επενδυτικό ταμείο – Ερωτήματα για τη χρηματοδότησή του



    ΣΧΟΛΙΑ