Eνισχύθηκε η μετοχή της Domino’s Pizza Enterprises, μετά την ανακοίνωση ότι νέος παγκόσμιος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Άντριου Γκρέγκορι (Andrew Gregory), στέλεχος με πολυετή πορεία στη McDonald’s, με αποστολή να επαναφέρει την αλυσίδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο σήμερα έως 5,8% στις πρώτες συναλλαγές στο Σίδνεϊ, μετά την ανακοίνωση του διορισμού.

1

Στις 10:33 π.μ. διαπραγματευόταν αυξημένη κατά 2,9% στα 23 δολάρια Αυστραλίας, αποτιμώντας την εταιρεία στα 2,2 δισ. δολάρια Αυστραλίας (1,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Ο Γκρέγκορι θα αναλάβει τα καθήκοντά του αφού ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στη McDonald’s, το αργότερο έως τις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα το Μπρίσμπεϊν.

Αναλαμβάνει τη θέση που άφησε κενή ο Μαρκ φαν Ντάικ (Mark van Dijk), ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2025, έπειτα από λιγότερο από έναν χρόνο στη θέση του.

Ζημία 3,7 εκατ. δολαρίων

Μέχρι και πριν την ανακοίνωση της Τετάρτης, η μετοχή είχε υποχωρήσει κατά 36% τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς η δημοφιλής αλυσίδα αντιμετωπίζει επιβράδυνση πωλήσεων, διοικητικές ανακατατάξεις και εντεινόμενο ανταγωνισμό από νέους παίκτες, όπως η εισηγμένη στο Σίδνεϊ αλυσίδα burrito Guzman y Gomez.

Υπό την ηγεσία του 83χρονου δισεκατομμυριούχου εκτελεστικού προέδρου Τζακ Κάουιν (Jack Cowin), η Domino’s κατέγραψε ζημίες 3,7 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας το τελευταίο οικονομικό έτος, έναντι κερδών 96 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας ένα χρόνο νωρίτερα.

Παράλληλα, η εταιρεία μείωσε περισσότερο από το ήμισυ το τελικό μέρισμα προς τους μετόχους, ενώ ανακοίνωσε πρόγραμμα μείωσης κόστους και απλοποίησης συστημάτων.

Διαβάστε επίσης: 

Warner Bros.: «Σφήνα» η Ancora στο deal με τη Netflix με απόκτηση μεριδίου $200 εκατ.

Bitcoin: Πτώση κάτω από τα 67.000 δολάρια, παρά το ράλι των μετοχών

Fiat Grande Panda: Μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης ψηφιακής εποχής