• Business

    Doha Bank: Νέο κατάστημα στην Αθήνα – Στην Ελλάδα ο CEO της καταριανής τράπεζας

    Raghavan Seetharaman


    Στην Αθήνα πρόκειται να ανοίξει ένα νέο πλήρες υποκατάστημα η Doha Bank του Κατάρ, στο πλαίσιο της απόφασης για ένα νέο γύρο επέκτασης στο εξωτερικό με νέα καταστήματα και καθώς αναπτύσσει σημαντική επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα από κοινού με την Powerglobe Qatar.

    Ειδικότερα, η Κεντρική Τράπεζα του Κατάρ ενέκρινε πρόσφατα νέα επέκταση στο εξωτερικό για την Doha Bank, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην οικονομία του Κατάρ.

    Η Doha Bank έλαβε έγκριση για το άνοιγμα ενός υπερπόντιου γραφείου αντιπροσωπείας στο Colombo και δύο (2) νέα υποκαταστημάτων στη Νέα Υόρκη (όπου ήδη έχει ακόμη ένα κατάστημα από το 2003) και ένα νέο υποκατάστημα στην Αθήνα, στην Ελλάδα, όπου στοχεύει να ανοίξει ένα πλήρες υποκατάστημα. Σήμερα, η τράπεζα έχει παρουσία σε περισσότερες από 13 χώρες και 32 πόλεις.

    Η πορεία της οικονομίας του Κατάρ είναι ανοδική, οι επενδύσεις κεφαλαίων σημείωσαν άλμα κατά 72% το πρώτο εξάμηνο του 2019.

    Στην Ελλάδα ο Δρ. Raghavan Seetharaman

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας της Ντόχα (Doha Bank), ο Δρ. Raghavan Seetharaman, θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 29 Οκτωβρίου, καλεσμένος της POWERGLOBE EUROPE, στο πλαίσιο της «στρατηγικής συμμαχίας» των δύο εταιρειών για τον εφοδιασμό σε LNG  στη Μεσόγειο και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο λιμάνι του Αιθερινόλακκου στην Κρήτη. Η POWERGLOBE QATAR και η DOHA BANK, εκτός από την κοινή  ιδιοκτησία, διατηρούν μια ισχυρή επιχειρηματική σχέση στην αγορά φυσικού αερίου  και τη βιομηχανία ενέργειας και πραγματοποιούν μαζί μια σειρά έργων στο Κατάρ, την Ινδία, και πρόσφατα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι  η POWERGLOBE από κοινού με την Τράπεζα της Ντόχα συμμετέχουν στην προμήθεια φυσικού αερίου για τη ΔΕΗ (Ελλάδα) και την ΔΕΦΑ Κύπρου.

    Κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Δρ Seetharaman θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Υπουργούς, με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και με εταιρείες που είχαν ήδη αναπτύξει έργα σε ολόκληρο το Κατάρ και τη Μέση Ανατολή.



    ΣΧΟΛΙΑ