• Business

    Δωδώνη: Πως αντιδρά στις «κρούσεις» των επενδυτών – Τι θα καθορίσει ένα πιθανό deal


    Κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Πληροφορίες της αγοράς θέλουν την εταιρεία να έχει μπει στο «ραντάρ» εγχώριων και ξένων επενδυτών, οι οποίοι έχουν εκδηλΕώσει ενδιαφέρον να τοποθετηθούν στο μετοχικό κεφάλαιό της. Ανάμεσα τους βρίσκονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας αγοράς τροφίμων, όπως η Optima της οικογένειας Παντελιάδη (κατέχει επίσης την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΜΕΤΡΟ – My Market) και η ολλανδική FrieslandCampina αλλά και το επενδυτικό fund Deca, στο οποίο συμμετέχει ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

    Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Δωδώνης μιλώντας στο mononews.gr επιβεβαιώνουν πως κατά καιρούς διεξάγονται διάφορες συζητήσεις, ωστόσο σπεύδουν να τονίσουν πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία συμφωνία για συνεργασία. «Η εταιρεία μας διαθέτει πολύ καλή διοίκηση και έχει να επιδείξει πολύ θετικά αποτελέσματα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δύσκολο περιβάλλον. Ως εκ τούτου είναι πολύ ελκυστική και είναι λογικό να προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον», σημειώνουν χαρακτηριστικά και επαναλαμβάνουν πως τη δεδομένη στιγμή δεν υφίσταται θέμα εξαγοράς ή συνεργασίας.

    Το σενάριο πώλησης της Δωδώνης δεν είναι καινούριο, αλλά έχει αρχίσει να κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες στα δημοσιογραφικά γραφεία. Το επενδυτικό fund που απέκτησε την εταιρεία πριν τέσσερα χρόνια από την ΑΤΕ λέγεται πως ξεκίνησε να εξετάζει τις προοπτικές αποεπένδυσης μιας και του χρόνου «ωριμάζει» η τοποθέτησή του. Γνωστό επίσης είναι και το ενδιαφέρον της FrieslandCampina, η οποία δεν έχει κρύψει ποτέ ότι ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει μια «ηχηρή» εξαγορά στην ελληνική αγορά. Το mononews.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως οι Ολλανδοί επεξεργάζονται εδώ και κάποιους μήνες διάφορα σενάρια και δεν αποκλείεται μάλιστα να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση το επόμενο διάστημα.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει κάποια σοβαρή εξέλιξη, ωστόσο εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα θα τεθεί στο τραπέζι η περίπτωση πώλησης της Δωδώνης. Οι ίδιοι θεωρούν πως η διαπραγμάτευση θα είναι αρκετά «σκληρή», προσθέτοντας πως «όλα θα κριθούν στο τίμημα» καθώς όπως λένε, οι διοικούντες την Δωδώνη δεν πρόκειται να παραδώσουν «εύκολα τα όπλα», αλλά θα επιδιώξουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, στοχεύοντας στο μέγιστο δυνατό τίμημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρ. Σπίρτζης: Δεν θα μπουν νέα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπύρος Λάτσης: Ο Νταλί, ο Χριστοδουλάκης, ο Τσοχατζόπουλος και το colpo groso του Έλληνα μεγιστάνα που κερδίζει 830 εκατ.ευρώ από τα ΕΛΠΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αλεξάνδρα Χολή – Μυρτώ Παπαθάνου: Οι γυναίκες πίσω από το fund της Metavallon VC και τα επενδυτικά τους σχέδια



    ΣΧΟΛΙΑ