• Business

    Αγοράστε μετοχές, όχι πλοία, συμβουλεύει ο (μέτοχος και της Eurobank) Wilbur Ross

    Wilbur Ross

    Wilbur Ross, ετών 78 , CEO Capital


    Όσοι πιστεύουν στις μεταφορές με τάνκερ καλύτερα να αγοράσουν υποτιμημένες μετοχές εισηγμένων εταιρειών παρά να παραγγείλουν περισσότερα νεόδμητα πλοία, είπε ο Wilbur L. Ross σε μία εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. «Οποιοσδήποτε που έχει έναν διακαή πόθο να βάλει περισσότερα χρήματα στη ναυτιλία θα ήταν πολύ καλύτερο να επενδύσει σε μετοχές ναυτιλιακών σε χαμηλότερα επίπεδα (καθαρή αξία ενεργητικού), παρά να αγοράσει περισσότερα σκάφη», είπε ο Ross.

    “Πάντα πίστευα πως το να αγοράζεις ένα ομόλογο 1 δολαρίου έναντι 75 ή 80 σεντς είναι καλύτερο από το να το αγοράσεις έναντι 1 δολαρίου», σημείωσε ο Ross, προκαλώντας γέλια στο κοινό του Capital Link International Shipping and Offshore Forum.

    Ο Ross υποστηρίζει την Diamond S Shipping, με έδρα το Κονέκτικατ, της οποίας ηγείται ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της OMI Corp, Craig H Stevenson Jr. Διαθέτει οκτώ Suezmax και θα λειτουργεί 12 μέχρι το τέλος του έτους. Η Diamond έχει ακόμα 32 τάνκερ μεσαίας χωρητικότητας.

    Ο Ross προστέθηκε σε μία ομοβροντία φωνών στο forum, που διήρκεσε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από άλλους ιδιοκτήτες να μην «σκοτώσουν» μία αρκετά ισχυρή αγορά αργού πετρελαίου, τοποθετώντας κερδοσκοπικές παραγγελίες.

    «Θα βγουν περισσότερα Suezmax στο τέλος αυτής της χρονιάς απ’ όσα πραγματικά θα προτιμούσα», είπε ο Ross. «Αν θα πάνε για το 2017, αυτό δεν το ξέρω. Δε βλέπω καμία άμεση αναγκαιότητα να παραγγείλει ο κόσμος νέα σκάφη. Εμείς δεν παραγγέλνουμε. Καλύτερα να αγοράζουμε παρά να αγοράζουμε σκάφη».



    ΣΧΟΛΙΑ