• Business

    Δημήτρης Κοντομηνάς- Ιντερτέκ: Χάνεται και άλλο κομμάτι της μεγάλης του περιουσίας

    • NewsRoom

    Δημήτρης Κοντομηνάς-Μαρία Κοντομηνά


    Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, έχτισε με την οξύνοια και την προνοητικότητά του μια δαιδαλώδη επιχειρηματική αυτοκρατορία αξίας δισεκατομμυρίων με επιτυχημένα deals εξαγορών, εκποιήσεων και επαναγορών.

    Στην πολύχρονη επιχειρηματική του διαδρομή αποκόμισε πολλά αλλά σπατάλησε εξίσου αρκετά.

    Σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι έχει απομείνει σε έναν άνθρωπο που υπήρξε επί δεκαετίες large και ξόδευε αφειδώς στις χρυσές εποχές των ΜΜΕ.

    Ειδικά στον τηλεοπτικό ALPHA, τον οποίο αγόρασε, μεταπώλησε στους Γερμανούς του RTL, επαναγόρασε και στην συνέχεια η κόρη του Μαρία ξαναπούλησε στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, η τηλεοπτική πιάτσα κρίνει ότι σπατάλησε πολλά εκατομμύρια ευρώ σε ακριβά προγράμματα και μισθούς διάσημων στελεχών χωρίς ανταπόδοση.

    Ωστόσο, στις αρχές του νέου αιώνα μόνο από την πώληση της Interamerican και της Nova Bank, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε αποκομίσει σε ρευστό και μετοχές περίπου 1,3 δισ. ευρώ.

    Σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, όμως, όπως κρίνεται από την αγορά, αυτή η περιουσία έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό. Ίσως να έχει εξαϋλωθεί οριστικά.

    Ενδεχομένως ο πολυμήχανος επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς δεν εκτίμησε σωστά τις καταστάσεις της εποχής και προέβη σε άστοχες και αμφιλεγόμενες επενδυτικές τοποθετήσεις στο εξωτερικό.

    Έτσι τώρα και σε μια άλλη εταιρεία του την Ιντερτεκ,  η Eurobank στην κυριότητα της οποίας έχει περιέλθει μεγάλο ποσοστό της συγκεκριμένης εταιρείας,  προτίθεται να αποδεσμεύσει και να ρευστοποιήσει το 29,48% των μετοχών που ανήκαν στον Κοντομηνά.

    H ανακοίνωση της Ιντερτέκ 

    «Η Εταιρεία με την επωνυμία <ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ> στα πλαίσια του Ν.3556/2007,γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό, δυνάμει της αντιστοίχου ενημέρωσης που έλαβε από την ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, την εκποίηση 2.486.758 μετοχών της εταιρείας ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ, κυριότητας του κ. Δημητρίου Κοντομηνά, κατά τη περίοδο από 23/7/2021 έως 30/7/2021, μέσω της EUROCORP A.E.Π.Ε.Υ.

    Περαιτέρω η EUROBANK απέκτησε στις 26/7/2021,μέσω συμμετοχής της στον Δημόσιο Αναγκαστικό Πλειστηριασμό,2.483.686 μετοχές της ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ, ήτοι σε ποσοστό 29,48% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου.»

    Να σημειωθεί οτι η κατάσταση της υγείας του Κοντομηνά είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και νοσηλεύεται στο ΥΓΕΙΑ.

    Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο οργανισμός του δείχνει αρκετά επιβαρυμένος σε πολλά επίπεδα καθώς, εκτός από τα οργανικά προβλήματα, φέρεται να παρουσιάζει περιστασιακά και νοητική εξασθένηση.



    ΣΧΟΛΙΑ