• Business

    Δίκη Folli Follie-Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Για ‘μένα ήταν σημαντικό να χτίσω κάτι δικό μου και να μην είμαι απλά ο γιος του Κουτσολιούτσου

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Συνεχίζεται αυτή την ώρα η πολύκροτη δίκη της Folli Follie, με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο να απολογείται για δεύτερη ημέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

    «Η συνεισφορά της επιτυχίας του πατέρα μου στην Ασία ήταν διάχυτη σε όλον τον όμιλο», ανέφερε στην αρχή της δεύτερης ημέρας της απολογίας του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και πρόσθεσε:

    «Αυτό που έκανε ο πατέρας μου, δεν έχει ξαναγίνει με κάποιο brand…Ακόμα και σήμερα αν επισκεφτείτε κάποια μεγάλη πρωτεύουσα της Ασίας, ανεξαρτήτως αν κάποιος είχε αγοράσει ένα προΐόν, θα ήξερε το όνομα της εταιρείας».

    Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος αφού μίλησε αναλυτικά για την εξαγορά των ΚΑΕ από τη Dufry, γεγονός που δημιούργησε προσβάσεις σε μία παγκόσμια αγορά, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος υπογράμμισε ότι «Στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, επενδύαμε μεγαλώνοντας συνεχώς το δίκτυό μας».

    «Κάναμε πρωτοποριακά πράγματα, ακόμα και σε επίπεδο τεχνογνωσίας», πρόσθεσε.

    Πώς γίνονταν οι εγκρίσεις των οικονομικών καταστάσεων

    Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, κατόπιν ενημέρωσης του ΔΣ ενέκρινε τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.

    «Το ΔΣ ενημερωνόταν για τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και όχι για κάθε θυγατρική. Υπήρχε μία εισήγηση. Ίσως να γινόταν και διά περιφοράς λόγω φόρτου εργασίας. Αυτό γινόταν ακόμα και στα Attica», ανέφερε μεταξύ άλλων

    «Για ‘μένα ήταν σημαντικό να χτίσω κάτι δικό μου και να μην είμαι απλά ο γιος του Κουτσολιούτσου, Ήθελα να βάλω το λιθαράκι μου», είπε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος ακολούθως σχολίασε ότι λάμβανε 300.000 ευρώ ετησίως ως μέλος ΔΣ με κλειστό συμβόλαιο, ενώ συμμετείχε και σε πολλές θυγατρικές αμισθί.

    Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.



    ΣΧΟΛΙΑ