• Business

    Δικαστικός μαραθώνιος για τη Folli Follie – Παίρνουν τη σκυτάλη οι μικροεπενδυτές

    Siemens


    Η μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ήταν μόνο η αρχή ενός δικαστικού… μαραθωνίου που φαίνεται πως θα κληθούν να τρέξουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, καθώς παράλληλα με την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεκάδες μικροεπενδυτές και μικροομολογιούχοι της εταιρείας ετοιμάζονται να κινηθούν δικαστικά σε βάρος της, ζητώντας αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

    ‘Ήδη μάλιστα οι σχετικές ενέργειες έχουν ξεκινήσει από μία ομάδα περίπου δέκα μικροεπενδυτών, τους οποίους εκπροσωπεί ο δικηγόρος Β. Νουζέλας, που σύντομα θα καταθέσει εκ μέρους τους μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του ΔΣ της εταιρείας για χειραγώγηση μετοχών, απάτη και υπεξαίρεση (και τα τρία αδικήματα είναι κακουργήματα), ενώ θα κατατεθούν και ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος τους, με το αίτημα της συντηρητικής κατάσχεσης της περιουσίας τους μέχρι του ποσού της ζημιάς, ώστε να αποζημιωθούν οι επενδυτές για τις απώλειες που υπέστησαν.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Νουζέλα στα ΜΜΕ, οι μικροεπενδυτές θα υποβάλουν και αγωγές αποζημίωσης για ηθική βλάβη, καθώς ““εκτός απο την παραποίηση οικονομικών στοιχείων και καταστάσεων της διεθνούς εισηγμένης εταιρίας κυρίως για τα οικονομικά έτη 2016-17 όπου εμφανίζεται με δήθεν δισ. κερδών και εκατοντάδες καταστήματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ουσιαστικά εξαπατήθηκε το επενδυτικό κοινό με την ευθύνη και ορισμένων παραγόντων της αγοράς και κυρίως της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς η οποία ολιγώρησε και καθυστέρησε όταν η εταιρία αδυνατούσε να παράσχει επαρκή οικονομικά στοιχεία και να ανταποκριθεί στον διαχειριστικό έλεγχο που ήταν επιβεβλημένος”.

    Σύμφωνα πάντα με τον κ. Νουζέλα, τα ποσά που χάνουν οι μικροεπενδυτές, εκτός από τους μικρομολογιούχους, είναι από 17-50.000 ευρώ ο καθένας”.

    Ο ίδιος διεμήνυσε πως οι μικροεπενδυτές θα στραφούν νομικά και κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς “για την ολιγωρία της στον διενεργηθέντα διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας, που φέρεται να μην παρείχε τα αιτούμενα  στοιχεία και να παρεμπόδισε τον έλεγχο”, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για θωράκιση της ισχύουσας νομοθεσίας γύρω από τις επενδύσεις και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, “μετά την νέα δυσάρεστη εμπειρία της Folli Follie, μιας οικονομικής φούσκας που ανακάλυψαν οι Αμερικανοί”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η λίστα με τις 86 περιοχές όπου αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ-Πόσα θα πληρώσετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζημιές 58,6 εκατ. ευρώ μετράει η Fosun μετά από επτά χρόνια στη Folli Follie

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχονται οι νέες αντικειμενικές – Γράψε-σβήσε στο ΥΠΟΙΚ



    ΣΧΟΛΙΑ