• Business

    Διεκόπη η πολυαναμενόμενη διάσκεψη του ΣτΕ για τις άδειες -Κόντρα μεταξύ δικαστών και του προέδρου Ν.Σακελλαρίου


    Εν μέσω έντασης διεκόπη η πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας​ για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο μετά την έναρξη της διάσκεψης, καταγράφηκε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δικαστών και του προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου Νικόλαου Σακελλαρίου, ενώ εκφράστηκαν διαφωνίες επί θεμάτων που σχετίζονται με τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, τονίζεται πάντως ότι  ο πρόεδρος έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η συνεδρίαση.

    «Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών», τονίζεται.

    Παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη των ανώτατων δικαστών. Ο κ. Σακελλαρίου είπε πάντως ότι η  επόμενη διάσκεψη θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου θα έκρινε τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.



    ΣΧΟΛΙΑ