• Business

    Deutsche Bank: Στα 7,2 δισ ευρώ το πρόστιμο στις ΗΠΑ. Δεν αναζητά κεφάλαια

    Deutsche Bank

    Deutsche Bank.


    Την επίτευξη συμφωνίας επί της αρχής με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε η Deutsche Bank, αναφορικά με την υπόθεση πώλησης «τοξικών» τραπεζικών προϊόντων το 2008.

    Το ύψος του διακανονισμού φτάνει τα 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να χαλαρώσει μερικώς την πίεση που ασκείται στις μετοχές της τράπεζας τους τελευταίους μήνες.

    Η αμερικανική Δικαιοσύνη είχε γνωστοποιήσει τον προηγούμενο Σεπτέμβριο πως είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τράπεζα της Γερμανίας, έπειτα από την έρευνα για την συμβολή της Deutsche Bank στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008.

    Η Deutsche Bank είχε κατηγορηθεί πως προώθησε προβληματικά ενυπόθηκα δάνεια στην αμερικανική αγορά. Το άκουσμα της είδησης προκάλεσε μια κατρακύλα στη μετοχή της, με την αρνητική δημοσιότητα να οδηγεί σε μια τεράστια κρίσης εμπιστοσύνης στις τάξεις των καταθετών της. Μόνο στο γ’ τρίμηνο του 2016 η τράπεζα κατέγραψε εκροή καταθέσεων ύψους 20 δισ. ευρώ, τα 17 δισ. από τον τομέα διαχείρισης περιουσίας.

    Ο επικείμενος διακανονισμός αναμένεται να χαλαρώσει μερικώς αυτή την πίεση, οδηγώντας σε καλύτερες μέρες τη μετοχή της, όπως επιθυμούν και οι επικεφαλής της τράπεζας της Φρανκφούρτης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Kρατική παρέμβαση για τη διάσωση της Monte dei Paschi di Siena

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμος Μαντζούνης (Alpha Bank): Πώς θα στηρίξω τους νέους επιχειρηματίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Τράπεζα: Γιατί η εθελούσια έξοδος ήταν αρνητική για την ΕΤΕ. Έφυγαν 1050 άτομα



    ΣΧΟΛΙΑ