• Business

    Deutsche Bank: Μειωμένα τα κέρδη αλλά καλύτερα των εκτιμήσεων – Αύξηση των εξόδων

    • Bloomberg
    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank

    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank κατάφερε να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση των συναλλαγών καλύτερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, εν μέσω ενός δύσκολου τριμήνου για την τράπεζα.

    Τα αποτελέσματα της αποτελούν την πρώτη ένδειξη για την πορεία των ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας που αποδίδονται στους μετόχους, παρά την πτώση τους κατά 27%, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών για 737 εκατ. ευρώ και ανήλθαν στα 763 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση, στα 7,4 δισ. ευρώ.

    Οι συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, ο μεγαλύτερος παράγοντας εσόδων, μειώθηκαν κατά 10% το δεύτερο τρίμηνο. Τα έξοδα αυξήθηκαν κατά 15%, περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, γεγονός που αποδίδεται στις αποζημιώσεις απόλυσης και στις δικαστικές δαπάνες.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Christian Sewing δεσμεύτηκε να αυξήσει περαιτέρω τα έσοδα και την κερδοφορία και ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 450 εκατομμυρίων ευρώ (500 εκατομμύρια δολάρια), επιδιώκοντας να αυξήσει την τιμή της μετοχής που παραμένει κάτω από το επίπεδο που βρισκόταν όταν ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας.

    Ωστόσο, η επιβράδυνση στις συναλλαγές και τα σημάδια ότι το όφελος από τα υψηλότερα επιτόκια μπορεί να περιοριστεί, καθιστούν μεγαλύτερη την πρόκληση και ανάγκασαν τον CEO της Deutsche Bank να ισορροπήσει τις επενδύσεις με περισσότερες μειώσεις κόστους.

     

    πηγή: Bloomberg
    πηγή: Bloomberg

    Η Deutsche Bank ανακοίνωσε τον Απρίλιο τα σχέδιά της να περικόψει περίπου 800 ανώτερα στελέχη του back-office, μία ημέρα πριν συμφωνήσει να εξαγοράσει τη βρετανική εταιρική χρηματιστηριακή εταιρεία Numis Plc.

    Tα έσοδα από το corpotare banking αυξήθηκαν κατά 25%, ενώ της επενδυτικής τράπεζας μειώθηκαν κατά 11%.

    Η Deutsche Bank έδωσε την Τετάρτη μια ελαφρώς πιο αισιόδοξη προοπτική για τα έσοδα ολόκληρου του έτους, λέγοντας ότι πιθανότατα θα φτάσουν στο ανώτερο μισό του εύρους των προβλέψεών της, με τη δυναμική στην εταιρική τράπεζα να αντισταθμίζει μια ελαφρώς ασθενέστερη προοπτική της επενδυτικής τράπεζας. Το κόστος, ωστόσο, αναμένεται τώρα να αυξηθεί ελαφρώς λόγω των υψηλότερων δικαστικών εξόδων και του αντίκτυπου της συμφωνίας με την Numis.

    «Λειτουργούμε σε ένα περιβάλλον με σημαντικά αυξανόμενες τιμές, και αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να διατηρήσουμε αυστηρή πειθαρχία όσον αφορά το κόστος μας», είπε ο Sewing σε ένα μήνυμα προς τους εργαζόμενους. «Είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να δημιουργήσουμε το οικονομικό περιθώριο ώστς να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην επιχείρησή μας και στη μελλοντική μας ανάπτυξη».

     Διαβάστε ακόμη:

    Deutsche Bank: Και πάλι στο στόχαστρο της ΕΚΤ, για πωλήσεις συναλλάγματος

    Θύματα κυβερνοεπίθεσης Deutsche Bank, Commerzbank και ING

    Deutsche Bank: Πρωταθλήτρια σε αποδόσεις η αγορά μετοχών της Αθήνας στο α’ εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ