• Business

    Deutsche Bank: Και πάλι στο στόχαστρο της ΕΚΤ, για πωλήσεις συναλλάγματος

    • Bloomberg
    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank

    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank  δέχθηκε νέα κριτική από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) σχετικά με τις πωλήσεις συναλλάγματος, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για προηγούμενες πρακτικές, που την οδήγησε σε αλλαγές.

    Όπως αναφέρει το bloomberg που επικαλείται πηγές, μια εποπτική ομάδα της ΕΚΤ είπε στην Deutsche Bank ότι πρέπει να βελτιώσει την εποπτεία και τους ελέγχους στις δραστηριότητές της που προωθούν παράγωγα συναλλάγματος, όπως swaps σε ευρωπαϊκές εταιρείες.

    Η οδηγία έρχεται μήνες αφότου η Deutsche Bank άλλαξε ορισμένες διαδικασίες μετά από μια εσωτερική έρευνα, που ονομάστηκε Project Teal, και πραγματοποιήθηκε μετά τους ισχυρισμούς ότι πούλησε αντικανονικά παράγωγα FX σε ισπανικές εταιρείες.

    Η ΕΚΤ ανησυχεί τώρα ότι η γερμανική τράπεζα εξακολουθεί να μην δίνει επαρκείς εξηγήσεις για τους σχετικούς κινδύνους των προϊόντων όταν τα πουλάει σε πελάτες, αναφέρουν οι πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

    Εκπρόσωποι της Deutsche Bank και της ΕΚΤ αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Ανησυχία για την τράπεζα

    Η επίπληξη απειλεί να ματαιώσει τις προσπάθειες του Διευθύνοντος Συμβούλου Christian Sewing να αφήσει πίσω του μια ιστορία σκανδάλων και ρυθμιστικών παραβιάσεων, ενώ έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια αφότου ανέλαβε τα ηνία της Deutsche Bank.

    Ενώ ο Sewing έχει επιλύσει πολλά προβλήματα που είχε κατά το παρελθόν η τράπεζα, νέα ζητήματα συνεχίζουν να εμφανίζονται που δεν του αφήνουν άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει τους στόχους μείωσης του κόστους και να δαπανήσει αντ ‘αυτού χρήματα την για αποκατάσταση των προβλημάτων.

    Η εσωτερική έρευνα του Project Teal είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση αρκετών υπαλλήλων και την πληρωμή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε διακανονισμούς,  ανέφερε το Bloomberg.

    Στη συνέχεια, η Deutsche Bank άλλαξε ορισμένους ελέγχους και διαδικασίες, αν και δεν βρήκε στοιχεία ότι άλλες μονάδες ακολούθησαν παρόμοιες πρακτικές, είπαν άτομα που είχαν γνώση του θέματος.

    Παρά το γεγονός ότι οι ρυθμιστικές αρχές απέρριψαν έκτοτε την καταγγελία, η ομάδα της ΕΚΤ που ασχολείται με την τακτική εποπτεία της Deutsche Bank εξέφρασε πρόσφατα ανησυχίες σχετικά με τις πρακτικές παραγώγων συναλλάγματος, αναφέρουν οι πληροφορίες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Θύματα κυβερνοεπίθεσης Deutsche Bank, Commerzbank και ING

    Ρωσία: Αγωγές από τη θυγατρική της Gazprom κατά Deutsche Bank & Commerzbank

    Deutsche Bank: Πρωταθλήτρια σε αποδόσεις η αγορά μετοχών της Αθήνας στο α’ εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ