ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπογράφεται σήμερα η συμφωνία πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία των διοικητικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες , παρόντες θα είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, στελέχη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛ.ΠΕ αλλά και της κοινοπραξίας των επενδυτών Snam – Enagas – Fluxys. Η κοινοπραξία με επικεφαλής την ιταλική Snam πρόσφερε τίμημα 535 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 66%.
Τα επόμενα στάδια, όπως αναφέρουν πηγές, για τη συγκεκριμένη μεταβίβαση είναι η έκδοση των απαιτούμενων εγκρίσεων και από τη γενική διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η πιστοποίηση του νέου Διαχειριστή από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες το πράσινο φως για τη μεταβίβαση είχε δώσει η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αφού ολοκληρωθούν τα προαναφερόμενα βήματα τότε το ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβάσει και τις μετοχές και η κοινοπραξία θα καταβάλει και το τίμημα.
Οι νέοι ιδιοκτήτες του 66% και του μάνατζμεντ αναμένεται να εγκατασταθούν πριν το τέλος του χρόνου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Global Ship Lease (Γιώργος Γιουρούκος): Νέα παραγγελία πέντε πλοίων αξίας 423 εκατ. δολ. – Ναυπηγεί συνολικά 15 πλοία κοντέινερ
- Φάρμα Μητσόπουλος: Το χοιρινό της ΑΒ αποκτά ονοματεπώνυμο
- Πρώτη δημόσια εμφάνιση σήμερα για το The Ellinikon Sports Park
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.