• Business

    Δεν θα εκδοθεί στην Κύπρο ο Λ. Μπόμπολας -Άρση και των περιοριστικών όρων

    • NewsRoom

    Λεωνίδας Μπὀμπολας


    «Όχι» στην έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο είπε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, απορρίπτοντας το αίτημα των δικαστικών αρχών της Κύπρου που ζητούσαν την έκδοση του επιχειρηματία στη Μεγαλόνησο, για τη γνωστή υπόθεση με τις μίζες που φέρεται να δόθηκαν για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης στη Λεμεσό.

    Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως αν δεν ασκηθεί έφεση εντός 24 ωρών απο τον αρμόδιο εισαγγελέα, τότε ο επιχειρηματίας θα αντιμετωπίζει τυχόν κατηγορίες για την υπόθεση εντός ελληνικού εδάφους. Σε περίπτωση έφεσης της υπόθεσης, επιλαμβάνεται για οριστική κρίση ο Άρειος Πάγος.

    Επιπλέον, το Συμβούλιο Εφετών προέβη και στην άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία.

    Υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ο Λ. Μπόμπολας δεν πρέπει να εκδοθεί στην Κύπρο, κάνοντας ουσιαστικά δεκτό το βασικό επιχείρημα που προέβαλαν οι συνήγοροι του επιχειρηματία.

    Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Πολύχρονης Τσιριδης, Ηλιας Αναγνωστοπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ότι οι πράξεις τις οποίες οι δικαστικές αρχές της Κύπρου αποδίδουν στον επιχειρηματία έχουν τελεστεί στην Αθήνα και όχι στην Κύπρο. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τους συνηγόρους, ο Λ. Μπόμπολας θα πρέπει να δικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη.

    Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί αν ο κ. Μπόμπολας έχει τελέσει τα αδικήματα που του αποδίδονται από τις Κυπριακές αρχές.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/leonidas-mpompolas-epithimo-na-dikasto-stin-ellada-tetarti-i-apofasi-gia-tin-ekdosi-tou-stin-kipro/47030



    ΣΧΟΛΙΑ