• Business

    Δεν πτοείται ο Χατζηπατέρας από τα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα της Dorian LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Dorian LPG για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Χατζηπατέρας δεν πτοείται και ποντάρει στις μακροπρόθεσμες προοπτικές που ανοίγονται για περαιτέρω ανάπτυξη.

    Η Dorian LPG, με έδρα το Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε απώλειες ύψους 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, έναντι κερδών 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Ωστόσο, σε προσαρμοσμένη βάση η εταιρεία κατέγραψε κέρδη της τάξεως των 3,08 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι κερδών 12,3 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2015.

    Παράλληλα, η Dorian LPG εμφάνισε απώλειες 2 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή στο β’ τρίμηνο του έτους, έναντι κερδών 24 σεντς του δολαρίου στο β’ τρίμηνο του 2015, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση εμφάνισε κέρδη 6 σεντς ανά μετοχή, έναντι 21 σεντς ανά μετοχή το 2015.

    Πάντως, τα έσοδα της Dorian LPG εκτοξεύθηκαν σε ετήσια βάση κατά 60,4%, στα 50,5 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της επέκτασης του στόλου της εταιρείας, όμως παράλληλα τα έξοδα αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο, σε ποσοστό 72,2%, στα 38,7 εκατομμύρια δολάρια.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας, ο Γιάννης Χατζηπατέρας τόνισε πως ο ισχυρός ισολογισμός της εταιρείας υποστηρίζει το κυνήγι των ευκαιριών που παρουσιάζονται με βάση τις σημερινές συνθήκες στην αγορά.

    «Παρακολουθούμε την αγορά και ελισσόμαστε όσο χρειάζεται για να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας στις συνθήκες καθώς αυτές αλλάζουν», σημείωσε ο Γ. Χατζηπατέρας, επισημαίνοντας πως «τα περιβάλλοντα που αλλάζουν πράγματι δημιουργούν ευκαιρίες σε πολλούς τομείς» και εκφράζοντας την πίστη του στη δυναμική του τομέα LPG.

    «Συνεχίζουμε να βλέπουμε την ανάπτυξη των εξαγωγών LPG, που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη του στόλου και θα καθιερώσουν το LPG σαν ευρέως διαδεδομένο καύσιμο και πρώτη ύλη για τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε ακόμα στο TradeWinds.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Dorian LPG αγόρασε 20.000 μετοχές της εταιρείας στην τιμή των 7,39 δολαρίων, δαπανώντας συνολικά 147.800 δολάρια, και πλέον διαθέτει συνολικά 2,2 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, που αποτιμώνται στα 16,8 εκατομμύρια δολάρια, αψηφώντας έτσι την κίνηση της ABN Amro να υποβαθμίσει τη μετοχή της εταιρείας από «buy» σε «hold», επικαλούμενη τις δυσκολίες στον κλάδο της αγοράς LPG.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/naftiko-praktorio-chandri-metochos-tis-irodotos-pou-emplekete-sto-skandalo-tis-petrobras/64443



    ΣΧΟΛΙΑ