• Business

    Deloitte: «Πηγή άντλησης» νέων στελεχών η Θεσσαλονίκη – 200 νέες προσλήψεις έως το 2020

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Βασίλης Καφάτος, Deloitte

    Βασίλης Καφάτος, Deloitte


    Σε πηγή άντλησης νέων συνεργατών έχει εξελιχθεί η Θεσσαλονίκη για την Deloitte στην Ελλάδα. Η εταιρεία συμβούλων, μέλος των λεγόμενων «Big Four» ενάμιση χρόνο μετά τη λειτουργία του Alexander Competence Center έχει προσλάβει ήδη περίπου 180 νέους συνεργάτες, ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει ακόμη 200 νέες θέσεις εργασίας μέσα στον επόμενο χρόνο, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί (σχεδόν διπλάσιες).

    Ο κ. Βασίλης Καφάτος, Clients & Industries Leader της Deloitte στην Ελλάδα μιλώντας στο mononews.gr στο περιθώριο εκδήλωσης για την ανταγωνιστικότητα δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη του project, σημειώνοντας πως ξεπέρασε τις προσδοκίες.

    Ο κ. Καφάτος ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για θέσεις πλήρους απασχόλησης με κανονικούς μισθούς και όχι μαθητείας, τονίζοντας πως οι νέοι που εντάσσονται στην Deloitte είναι κυρίως πτυχιούχοι Πληροφορικής και προγραμματιστές. Μάλιστα, όπως λέει, μόλις ολοκληρώσουν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους που διαρκεί περίπου τέσσερις εβδομάδες, συμμετέχουν ενεργά στα έργα που αναλαμβάνει ο όμιλος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και ειδικότερα στην Αγγλία, την Ιταλία, το Βέλγιο κα.

    Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2018, η διοίκηση της Deloitte Ελλάδας ανακοίνωσε την ίδρυση κέντρου εκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, το Alexander Competence Center, με στόχο να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές των νέων ταλέντων στην Ελλάδα, δημιουργώντας μέσω συνεχούς εκπαίδευσης την επόμενη γενιά συμβούλων για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας.

    Η επιλογή της Θεσσαλονίκης δεν ήταν τυχαία, αλλά οφείλεται στην εκτίμηση πως η πόλη διαθέτει μεγάλη δυναμική αλλά και υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, λόγω του ότι εδρεύουν σημαντικά πανεπιστήμια.

    Who is Who

    Η Deloitte Ελλάδας είναι µέλος του παγκόσμιου δικτύου της Deloitte, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια και παρέχει ένα πλήρες εύρος συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ναυτιλίας, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της βιομηχανίας, του τουρισμού, των καταναλωτικών προϊόντων, της υγείας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    Στελεχώνεται με περισσότερους από 600 συμβούλους στα γραφεία της στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όντας η μοναδική διεθνής συμβουλευτική εταιρεία με μόνιμη παρουσία και πλήρες εύρος υπηρεσιών στη Βόρειο Ελλάδα. Έχει 1.200 πελάτες και το 2017 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 46 εκατ. Ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ