• Business

    Dell: Προχωρά σε περικοπές 6.650 θέσεων εργασίας

    • Bloomberg

    Jeff Clarke, COO της Dell


    Η Dell Technologies, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την ραγδαία πτώση της ζήτησης προσωπικών υπολογιστών, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περίπου 6.650 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για μία ακόμη εταιρεία τεχνολογίας που αποφασίσει να προχωρήσει σε απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων.

    Η Dell βιώνει συνθήκες αγοράς που «συνεχίζουν να επιδεινώνονται, με ένα αβέβαιο μέλλον», έγραψε ο Co-Chief Operating Officer, Jeff Clarke σε ένα σημείωμα που επικαλείται το Bloomberg.

    Οι μειώσεις ανέρχονται στο 5% περίπου του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Dell, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

    Slimmer Company | Dell headcount will be lowest in six years after layoffs complete
    Ο αριθμός των εργαζομένων της Dell θα είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων έξι ετών μετά την ολοκλήρωση των απολύσεων

    Μετά από την εκρηκτική άνθηση των PC στην εποχή της πανδημίας, η Dell και άλλοι κατασκευαστές hardware έχουν δει τη ζήτηση να βυθίζεται. Η εταιρεία ανάλυσης του κλάδου IDC είπε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αποστολές προσωπικών υπολογιστών μειώθηκαν απότομα το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

    Μεταξύ των μεγάλων εταιρειών, η Dell σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση — 37% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021, σύμφωνα με την IDC. Η Dell παράγει περίπου το 55% των εσόδων της από υπολογιστές (PC).

    Ο Clarke είπε στους εργαζόμενους ότι τα προηγούμενα μέτρα μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένης της παύσης των προσλήψεων και του περιορισμού των ταξιδιών, δεν είναι πλέον αρκετά. Οι αναδιοργανώσεις των τμημάτων, μαζί με τις μειώσεις θέσεων εργασίας, θεωρούνται μια ευκαιρία για αύξηση της αποτελεσματικότητας, εξήγησε.

    Οι απολύσεις έχουν πλήξει τον τεχνολογικό τομέα τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων πολλών ομοειδών και ανταγωνιστικών εταιρειών της Dell.

    Η HP Inc. ανακοίνωσε τον Νοέμβριο μείωση έως και 6.000 εργαζομένων. Η Cisco Systems και η International Business Machines δήλωσαν ότι θα απολύσουν περίπου 4.000 εργαζόμενους.

    Ο κλάδος της τεχνολογίας ανακοίνωσε 97.171 περικοπές θέσεων εργασίας το 2022, αυξημένες κατά 649% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Challenger, Gray & Christmas Inc.

    Μετά τη μείωση, ο αριθμός εργαζομένων της Dell με έδρα το Round Rock του Τέξας, θα είναι ο χαμηλότερος σε τουλάχιστον έξι χρόνια — περίπου 39.000 λιγότεροι εργαζόμενοι από τον Ιανουάριο του 2020.

    Η Dell ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων κατά 6% την περίοδο που έληξε στις 28 Οκτωβρίου 2022 και διατύπωσε μια πρόβλεψη εσόδων για το τρέχον τρίμηνο, η οποία υπολείπεται των εκτιμήσεων των αναλυτών, λέγοντας ότι οι πελάτες μειώνουν τις αγορές τους στην τεχνολογία.

    «Έχουμε αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν και έχουμε βγει πιο δυνατοί», έγραψε ο Clarke στο σημείωμά του προς τους εργαζόμενους. «Θα είμαστε έτοιμοι όταν η αγορά ανακάμψει».

    Διαβάστε ακόμη:

    Intel: Μειώνει τον μισθό του CEO κατά 25% στο πλαίσιο των περικοπών

    Spotify: Απολύσεις περίπου 600 υπαλλήλων ανακοίνωσε η εταιρεία

    Amazon: Ξεκινά το νέο γύρο απολύσεων που θα επηρεάσει 18.000 εργαζόμενους



    ΣΧΟΛΙΑ